AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Thursday, November 18, 2010

Свинско кавърма кебап "по нашенски" / Pork Kavarma Kebap – My Way


Има невероятно много рецепти за приготвяне на кебап със свинско месо, но любимата вкъщи е една доста изчистена откъм съставки своебразна компилация от рецепти :), затова е и "по нашенски" - т.е. ние така си я приготвяме у нас...

Pork Kavarma, as well as Pork Kebap are very popular Bulgarian dishes and there are plenty of recipes and instructions how to prepare this or that. But at home we prefer this exactly complied between Kavarma and Kebap recipe :) that’s why it is “MY WAY”



Необходими продукти (за 4 порции):

600 гр. крехко свинско месо
250 гр. гъби печурки
1 ч.ч бяло вино (или вода - по избор)
3 с.л. зехтин,
3-4 глави лук, заменяме за КЕТО с праз
2-3 зърна бахар
1-2 дафинови листа
2/3 с.л. червен пипер
½ ч.л. черен пипер
4 ч.ч. вода
½ ч.л. сол (или на вкус)
¼ ч.л. лют червен пипер (или на вкус)


Ingredients:
600 grams pork meat
250 grams mushrooms
1 cup white wine (or water)
3 tablespoons olive oil
4 onions
3 grains allspice
2 bay leaves
2/3
tablespoons grounded red pepper
½ teaspoon grounded black pepper
4 cups water
½ teaspoon salt
¼ teaspoon grounded chili pepper


Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки късчета, лукът на тънки полумесеци, а почистените и измити печурки наполовина, като по-малките гъбки оставяме цели.

Задушаваме в 3 с.л. зехтин и 1 ч.ч. вино (или вода) месото, лука и гъбите, заедно с притиснатите леко върху дъска за хляб с дръжката на ножа зърна бахар и дафиновия лист  за около 15-20 минути или докато водата се изпари и остане на мазнина. 

Добавяме червения и черния пипер и разбъркваме добре. 

Доливаме 4 ч.ч. вода, разбъркваме отново и когато кебапът ни заври, намаляваме температурата на средна степен и оставяме да къкри за около 50-60 минути или докато месото е увряло добре и водата почти се изпари.
Посоляваме, разбъркваме добре и сваляме от огъня. 

Разпределяме кебапа на порции и поръсваме с лют червен пипер.

Гарнираме по избор със свежа салата, пържени картофи с прясно нарязан магданоз, картофено пюре или задушен ориз.



Method: 
Chop meat into small pieces, slice onion into thin crescents and cut washed mushrooms in half.

Stew meat, onions and mushrooms together with lightly pressed on board with bread knife handle grains allspice and bay leaves in 3 tablespoons olive oil and 1 cup wine (or water), for 15-20 minutes or until water gets evaporated and remains fat mainly.

Add grounded red pepper, grounded black pepper and stir well.

Add 4 cups water, stir again and when bring to boil, reduce heat to medium and let it simmer for 50-60 minutes or until the meat is boiled well and water is almost evaporated.

Sprinkle with salt, stir well and remove from heat.

Serve out the portions and sprinkle with grounded chili pepper.

Goes perfect with fresh salad, French potatoes sprinkled with fresh chopped parsley, mashed potatoes or stewed rice.


А препечените филийки са просто задължителни ;)

And toasts are a must :)



Pork Kavarma Kebap – My Way on FoodistaPork Kavarma Kebap – My Way

7 comments:

  1. That looks delicious, although I can't understand.. is that Thai?? *blush*

    Looks like it's a pork and mushrooms dish. What is the sauce made of? :)

    ReplyDelete
  2. I love this recipe!It looks delicious and I love the sauce you made for it.I cant wait to try this soon

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Thanks Peggy!! It is so spicy and tasty :) I think...


    And just for the records :) I have deleted my previous post as I have left it via my Google account, sorry girls!!

    ReplyDelete
  5. Kimberly,

    It is a local Bulgarian dish, very popular over here, even "Kebap" is quite common all around the Middle East and the Balkans… It is pork that makes our local Kebap specific. And yes, it is pork and mushrooms, as the sauce effect comes from the meat, onions,mushrooms, white wine and spices stewed together :)

    Oh, and if you hit the first icon under the recipe title, you could get it in English or check it on FoodBuzz (http://www.foodbuzz.com/recipes/2932441-pork-kavarma-kebap-my-way)

    Thanks for visiting me :)!!!

    ReplyDelete
  6. Thank you Alisa!!

    Please let me know your thoughts, once you try the recipe :) I am so curious, if you have like it!!

    Cheers

    ReplyDelete

Blogging tips