Тази рецепта ми отлежава в черновите от има-няма началото на годината - че то кой ли не знае как да си приготви пиле с картофи ;)
Но когато вкусното е лесно :) си е магия в кухнята!!
Затова и реших все пак да споделя моя нов прочит на вечната класика "Пиле с картофи" с новата, напълно натурална подправка на MAGGI - сол, пипер, червен пипер и чубрица - бързо, лесно и с пикантна хрупкава коричка ;)
И то баш за Петровден!! :)
Необходими продукти:
600-800 г пилешки бутчета
600 г картофи, нарязани на едри кубчета (на 4 или 6 - в зависимост от големината на картофа)
1 опаковка MAGGI® Подправката, или сол, червен пипер, черен пипер, чубрица - на вкус
1-2 с.л. зехтин, по избор
30 г масло, по избор
1 плик за печене
свеж магданоз, нарязан на едро - за сервиране
Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната до 200С.
Измиваме и подсушаваме бутчетата върху кухненска хартия.
Пъхаме бутчетата и картофите в плика за печене, добавяме MAGGI® Подправката и разтърсваме внимателно, докато подправката се разнесе равномерно по бутчетата и картофите.
Поставяме в подходяща тавичка за печене, добавяме зехтина и маслото - ако ползваме - завързваме плика и печем в предварително загрята до 200С фурна 40-50 минути.
Ако е необходимо - разрязваме плика последните 5-10 минути - за ефект хрупкава коричка :)
Поръсваме с едро нарязан пресен магданоз и поднасяме.