AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, November 15, 2010

Мъфини с букет от сирена / “Cheese Bouquet” Muffins


За букета от сирена ползвах, каквото имам в момента - кашкавал, пармезан и синьо сирене, но всяка друга комбинация от любими сирена, би била чудесна също.

Дори към тестото за последните 6 мъфина добавих и ¼ ч.ч. наронено бяло саламурено (краве) сирене и 2 с.л. ситно нарязан кичест магданоз и бих казала, че се получи много добре!!






Необходими продукти:

1 чаша и 1 с.л. ситно настърган кашкавал
½ ч.ч. и 1 с.л. ситно настъргано пармезан
½ ч.ч. и 1 с.л. наронено синьо сирене
2 ¼ ч.ч. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ¾ ч.ч. нискомаслено мляко
2 ½ с.л. зехтин
1 голямо яйце
Масло за намазване на формичките (ако не са силиконови)



Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 180° C

Отделяме 3 с.л. от различните сирена  и смесваме в отделна купа (за поръсване).

Смесваме брашното, захарта, бакпулвера, содата за хляб и солта в дълбока купа (или купата на миксера).

В отделна купа разбиваме млякото, зехтина и яйцето и добавяме към сместа с брашното.

Разбъркваме добре (може и с миксер на ниска степен за около 2 мин), докато се получи хомогенна смес.

Добавяме сирената и разбъркваме.

Ако формите за печене не са силиконови, намасляваме и сипваме тесто, покривайки около 2/3 от обема на формите.

Поръсваме с отделените за целта по 1 с.л. от различните сирена.

Печем на 180° C за около 20 минути (или до златиста коричка).

Изваждаме веднага от формите и охлаждаме върху решетка.

Сервираме за закуска, а комбинирани със супа или салата можем да предложим и като лек обяд.





P.S.   Чудесни са и студени :) дори букетът от аромати се откроява още по-добре...








"Cheese Bouquet” Muffins on Foodista"Cheese Bouquet” Muffins

No comments:

Post a Comment

Blogging tips