AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, July 29, 2013

Свинско филе на фурна / Roasted Pork Loin


Крехко филе на фурна в компанията на запечени чушки с домати и чесън - или :) филе с летен привкус...

Необходими продукти:

За филето:
около 1.5 кг свинско филе
2 с.л.зехтин
2 ч.л. едро смляна морска сол
1 ч.л. едро смлян пипер
1 ч.л. едро смлени зърна кориандър (или кимион)

За запечените чушки с домати и чесън:
4-5 чушки камби (може и други :)
2 средно големи домата, обелени и нарязани на кръгчета по около 1.5 см
2-3 скилидки чесън, нарязани на филийки
едро смляна морска сол и пипер на вкус
шипка сух босилек, или клонка пресен
2 с.л. зехтин


Начин на приготвяне:

На филето - идеята за печеното филе е заимствана от Pepper and coriander pork roast:
Загряваме предварително фурната на 220С или 200С с вентилатор.
Застиламе плитка тава за печене с алуминиево фолио и поставяме ниска скара (решетка за печене) отгоре.
В малка купа или чаша смесваме зехтина, солта, пипера и кориандъра (кимиона).
Натриваме филето със сместа и поставяме върху скарата в приготвената тава.
Печем на най-ниска скара около 20 минути в предварително загрятата до 220С или 200С с вентилатор фурна.
Намаляваме фурната на 200С или 180С с вентилатор и печем още 40 минути, или докато соковете от месото започнат да изтичат бистри при пробождане с шиш.
Изваждаме готовото филе от фурната, покриваме свободно с алуминиево фолио и оставяме около 10 минути "да отлежи".

На чушките - идеята за запечените чушки с домати и чесън е заимствана от Simple Roasted Stuffed Peppers with Garlic and Tomato:

Разрязваме чушките на половина, като се стараем да разполовим и дръжките им.
Почистваме от семената и пълним с нарязаните на кръгчета домати (по 1-2 кръгчета на половин чушка) и чесъна.
Поръсваме с подправките и зехтина и печем заедно с филето около 25-30 минути.

Поднасяме филето нарязано на тънко и гарнирано със запечените чушки.




9 comments:

  1. Чудесно се е получило, Мина! Не знам колко обичаш месо по принцип, но то определено те обича, като следя какви резултати постигаш с него.
    Сърдечни поздрави! :)

    ReplyDelete
  2. Мина, царица си на тези апетитни печени меса :)
    И този път не си им изневерила!
    Чудесно е !
    Поздрави и усмивки в това горещо лято :)

    ReplyDelete
  3. Звучи много вкусно! Мъжката половина много ще му се зарадва. Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Примамливо и вкусно! Въпреки горещините, с удоволствие бих си хапнала! :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Мина,направо ми прималя пред тази гледка,чакай да преглътна да не се задавя! :)
    Като елитно кулинарно списание си оформила кадрите,всичко е така красиво подредено и подбрано в аранжимента,а по същество страшна вкусотия!Тези чушки с домат мигом виждам как ще им курдисам по един резен моцарела и ще станат перфектни за едно леко похапване,а иначе така както са при теб са фантастична гарнитура-лятна,свежа и ароматна!Благодаря за поредната апетитна рецепта 2 в 1 !
    Поздрави на теб и моите другарчета любими! :)

    ReplyDelete
  6. Перфектно - вкусно, красиво, остава вилица да взема, ножчетата чакат.....само да не се накапя....Хубава вечер, Мина!

    ReplyDelete
  7. Невероятни снимки!!! Толкова изкусителни, прелъстителни и примамливи... И както не ми се влиза в кухнята в тези горещини бих се радвала сега да пред мен, поне едно резенче:). Страхотна си!

    ReplyDelete
  8. Боже какви снимки!Невероятни са!Месото е трудно за снимане, но явно майсторството си казва думата!А при теб освен в кухнята е и зад фотоапарата !Поздравления, публикацията е прелестна!

    ReplyDelete
  9. Според мен трябва да се запечата задължително на тиган и тогава да се изпече! Месото ще остане по-сочно!

    ReplyDelete

Blogging tips