Кремче за закуска ;)
Защо не! А след това - и за десерт :))
Необходими продукти:
...за 6 порции
За домашната шоколадова гранола без печене:
100 г фини овесени ядки
50 г бадеми, леко запечени и нарязани на едро
30 г тъмен шоколад за топене
30 г кокосово масло
2-3 с.л. мед
1 ч.л. екстракт ванилия
За ваниловия крем:
1 пак Оригинален пудинг Ванилия на Dr. Oetker
500 мл прясно мляко
3-4 с.л. кафява захар
За гарниране:
1 банан, нарязан на кубчета
Начин на приготвяне:
На домашната шоколадова гранола без печене:
В купа смесваме овесените ядки, бадемите и шоколада.
В термоустойчив съд разтопяваме кокосовото масло, добавяме меда и ванилията и разбъркваме.
Добавяме разтопеното кокосово масло с меда към овесените ядки с бадемите и шоколада и разбъркваме, докато шоколадът започне да се разтопява от топлината на маслото и ядките се покрият с лек шоколадов филм.
Оставяме в хладилника да стегне, докато приготвяме крема.
На крема:
Приготвяме ваниловия пудинг, според указанията на опаковката :)
Сглобяване на кремчетата:
Сипваме на дъното на всяка от чашите по 1-2 с.л. от гранолата, поръсваме с няколко кубчета банан и разпределяме по равно между чашите половината от ваниловия пудинг.
Повтаряме :)
И завършваме като поръсим най-отгоре с останалата гранола и кубчета банан.
Оставяме за поне час да стегне в хладилника ... и сме готови :))
Бърз, лек и удивително вкусен десерт, който се приготвя за по-малко от 10 минути и позволява импровизаци на воля.
No comments:
Post a Comment