Галещ сетивата десерт, който можете да приготвите в последния момент и да оберете овациите на трапезата – истински комплимент за ценителите на изисканата домашна кухня!
Необходими продукти
1 пак. Оригинален пудинг крем Брюле
200 г млечна сметана 30%-35%
200 г пълномаслено прясно мляко
40 г кристална захар
4 бр круши
2 с.л. мед
1 ч.л. канела на прах
50 г орехи, нарязани на дребно
2 с.л. кафява захар
Начин на приготвяне:
Отделете 6 с.л. от прясното мляко.
В купа смесете пудинга Крем Брюле и захарта.
Добавете отделените 6 с.л. прясно мляко и разбийте до хомогенна смес.
В средно голям съд кипнете млечната сметана и прясното мляко и намалете температурата на средна.
Добавете на струйка пудинга и бъркайте, докато се сгъсти до гладък и гъст крем.
Отстранете от огъня и оставете да се охлади.
Загрейте предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.
Покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене.
Разрежете надлъжно крушите на 2 и с лъжичка за плодове или остър нож почистете от семките, като издълбавате малко кладенче.
Подредете в подготвената тава с разрязаната част нагоре и поръсете с мед и канела.
Печете 10 минути в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна.
Извадете от фурната и сипете във всяко от кладенчетата от крем брюлето с лъжица за сладолед или супена лъжица.
Върнете отново във фурната и печете отново 10 минути.
Поръсете с нарязаните орехи и кафява захар и карамелизирайте захарта с кухненска горелка или за 4-5 минути във фурната на горен грил.
Поднесете като десерт или с предпочитано ароматно вино.
Very nice blog, Thanks for sharing great article.
ReplyDeleteYou are providing wonderful information, it is very useful to us.
Keep posting like this informative articles.
Thank you.
From: Field Engineer
Get to know about A Computer Repair Technician.
Thank you for sharing this wonderful post keep your awesome work
ReplyDeleteFood Blog