Този сезон от годината може и да не е най-подходящият за сервиране на сладоледени изкушения, но семифредо Банан и шоколад е десерт, който можете да си позволите да поднесете по всяко времем и всеки повод :)
Ще ви го предложа като виртуална почерпка за имения ден на младежа днес...
Необходими продукти:
1 пак. Крем Оле банан с шоколад
1 пак. Крем Оле шоколад
400 + 400 мл студено пълномаслено прясно мляко
100 + 60 г тъмен шоколад
60 мл млечна сметана 30%-35%
100 г дребни шоколадови бонбонки, за декориране, по избор
Начин на приготвяне:
Покрийте дъното и стените на правоъгълна форма за кекс (1 – 1.2 л) със свежо фолио.
Разбийте Крем Оле банан с шоколад с 400 мл студено прясно мляко според инструкциите на опаковката и разделете на 2 равни части.
В отделна купа разбийте Крем Оле шоколад с останалите 400 мл студено прясно мляко и разделете на 2 равни части.
Изсипете първата част Крем Оле банан с шоколад в подготвената форма, заравнете и настържете на едро или нарежете на дребно 20 г тъмен шоколад.
Изсипете отгоре първата част Крем Оле шоколад, заравнете внимателно и отново настържете на едро или нарежете на ситно 20 г шоколад.
Повторете с останалите Крем Оле банан с шоколад и Крем Оле шоколад, като между слоевете не пропускате да настържете на едро или да поръсите нарязан на дребно шоколад.
Покрийте на финала със свежо фолио и замразете за поне 2 часа, или за през нощта във фризера.
Разтопете на водна баня останалите 100 г тъмен шоколад и млечната сметана, разбъркайте до гладка смес и оставете да се охлади.
Освободете замразеното семифредо от формата и фолиото и поставете в подходящ поднос или тортена а чиния.
Полейте с охладения шоколадов ганаш и поръсете с дребните шоколадови бонбонки.
Оставете за 15-20 минути в хладилника, преди да нарежете и поднесете.
Бърз, лесен и ефектен десерт с неустоим класически вкус, с който ще очаровате всички на масата и ще блеснете като кулинарна звезда!!
И честито на всички именици!! :)
Докарала си го един път, Мина!
ReplyDelete