Saturday, December 5, 2020

Печени круши с крем Брюле / Roasted Pears with Creme Brulee


Галещ сетивата десерт, който можете да приготвите в последния момент и да оберете овациите на трапезата – истински комплимент за ценителите на изисканата домашна кухня!

Необходими продукти

1 пак. Оригинален пудинг крем Брюле
200 г млечна сметана 30%-35%
200 г пълномаслено прясно мляко
40 г кристална захар
4 бр круши
2 с.л. мед
1 ч.л. канела на прах
50 г орехи, нарязани на дребно
2 с.л. кафява захар


Начин на приготвяне:

Отделете 6 с.л. от прясното мляко.
В купа смесете пудинга Крем Брюле и захарта.
Добавете отделените 6 с.л. прясно мляко и разбийте до хомогенна смес.
В средно голям съд кипнете млечната сметана и прясното мляко и намалете температурата на средна.
Добавете на струйка пудинга и бъркайте, докато се сгъсти до гладък и гъст крем.
Отстранете от огъня и оставете да се охлади.
Загрейте предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.
Покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене.
Разрежете надлъжно крушите на 2 и с лъжичка за плодове или остър нож почистете от семките, като издълбавате малко кладенче.
Подредете в подготвената тава с разрязаната част нагоре и поръсете с мед и канела.
Печете 10 минути в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна.
Извадете от фурната и сипете във всяко от кладенчетата от крем брюлето с лъжица за сладолед или супена лъжица.
Върнете отново във фурната и печете отново 10 минути.
Поръсете с нарязаните орехи и кафява захар и карамелизирайте захарта с кухненска горелка или за 4-5 минути във фурната на горен грил.
Поднесете като десерт или с предпочитано ароматно вино.



2 comments:

  1. Very nice blog, Thanks for sharing great article.
    You are providing wonderful information, it is very useful to us.
    Keep posting like this informative articles.
    Thank you.

    From: Field Engineer
    Get to know about A Computer Repair Technician.

    ReplyDelete
  2. Thank you for sharing this wonderful post keep your awesome work
    Food Blog

    ReplyDelete