Най-любимите!!
Специалитет на мама :)
Бързи и лесни за приготвяне - с простички съставки и пропорции и винаги перектен вкус!!
Необходими продукти:
люти чушлета тип "Рибки" - нашите са от Барон Портокал на Цар Асен 51 :)
едросмляна морска сол
кристална захар
натурален ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Мама пука чушките директно на котлона, но става и в тиган, на скара, на ламарина върху огън или с горелка :)
Измиваме и подсушаваме бурканите - мама ползва предимно малки, винтови - около 300-340 мл.
Измиваме и подсушаваме чушлетата и изрязваме дръжките близо до основата.
Пукаме чушлетата от всички страни, като внимаваме да не прегарят, защото тогава мариноваме основно люспи.
Съхраняваме в тенджерка с капак, докато опукаме всички чушки.
Подреждаме в подготвените бурканчета и към всяко бурканче добавяме по 2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол и доливаме догоре с оцет.
Затваряне с капачките - и сме готови!!
... няма заваряване, няма запечатване - съхраняваме си ги в шкафа и си ги похапваме с удоволствие ;)
... |аз си ги беля :))
аз ги салгам направо в бурканчето, където съм сложила оцет, сол и захар,хрян, понякога морковче и слилидка чесън, затварям и обръщам бурканчето
ReplyDeleteМина,
ReplyDeleteи аз имам 3 рецепти за чушлета - много лесни също.Моята рецепта е подобна за пукани чушлета само,че ги мариновам заедно с подправки, моркови, чесън, магданоз, копър,олио, оцет , сол и захар за 2 денонощия.След това ги напълвам в малки бурканчета и запечатвам.Без стерилизация.Трайни и много вкусни.Аз така само с оцет правя сурови люти чушлета.Стават великолепни.А имам и една рецепта за чушлета в бутилка.Също са прекрасни.
Поздрави, лека и спорна седмица !
5CB53
ReplyDeletemobil sohbet sitesi
düzce canlı sohbet siteleri ücretsiz
çorum sesli sohbet uygulamaları
erzincan en iyi ücretsiz görüntülü sohbet siteleri
Muğla Bedava Görüntülü Sohbet
Bayburt Bedava Görüntülü Sohbet Sitesi
bolu yabancı görüntülü sohbet
ücretsiz sohbet odaları
sesli sohbet odası