AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Saturday, February 23, 2013

Пилешки гърди с кисело мляко, песто и чери домати / Chicken Breast with Yoghurt, Pesto and Cherry Tomatoes



Репликата на Роси на едно мое неотдавнашно предложение за пиле с кисело мляко не остави никой вкъщи равнодушен - и побързахме да я пробваме :)

Rossie's Replica on my Slow Cooker Spicy Yogurt Chicken Recipe hasn't left anyone at home indifferent,  so we have been really eager to try it :)

Необходими продукти:

600 г пилешки гърди, без кост и кожа
200 г кисело мляко
2 ч.л. песто
1 ч.л. зехтин
сол и пипер на вкус
1-2 с.л. ситно настърган пармезан
клонка чери домати
зехтин и сол за поръсване на доматите


Ingredients:

600 g chicken breasts, boneless and skinless
200 g yoghurt
2 tsp pesto
1 tsp olive oil
salt and pepper to taste
1-2 tablespoons finely grated parmesan
sprig cherry tomatoes
olive oil and salt for sprinkling thetomatoes


Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 190С или 170С с вентилатор
В средно голяма купа разбиваме киселото мляко, пестото, зехтина и солта и пипера.
Потапяме пилешките гърди в кисело-млечната смес и подреждаме в подходящ съд за печене.
Поливаме с останалата част от млечната смес.
Поръсваме със ситно настъргания пармезан.
Добавяме цялата клонка чери домати и ги поръсваме с няколко капки зехтин и щипка сол.
Печем за около 30-35 минути в предварително подгрятата до 190С или 170С с вентилатор фурна.
Изваждаме от фурната и поднасяме топло.

Уникално вкусно, ароматно и крехко - Роси, специални благодарности за идеята, мила!!!


Method:

Preheat the oven to 190Cor 170C with a fan.
In a medium bowl mix the yoghurt, pesto, olive oil and salt and pepper together.
Dip chicken into yoghurt mixture and arrange in a suitable baking pan.
Pour over the rest of the yoghurt mixture.
Sprinkle with freshly grated Parmesan.
Add the whole sprig of cherry tomatoes and sprinkle them with a few drops of olive oil and a pinch of salt.
Bake for 30-35 minutes in the pre heated to 190C or 170C with a fan oven.
Remove from the oven and served warm.

Incredibly delicious, flavorful and tender meat, Rossie - special thanks for the idea, my dear!!!!



12 comments:

  1. Изглежда много вкусно и сочно (хубаво е месото да не е сухо).
    Поздрави, Мина!

    ReplyDelete
  2. Мина, харесвам пиле с кисело мляко!
    Твоите е много изкусително!
    Поздрави и хубава неделя!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дани, благодаря и хубава неделна вечер и от мен :)

      Delete
  3. Разкошно пиленце! Неустоимо! Хубава неделя от мен!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Кате!!! Хубава вечер :)

      Delete
  4. Невероятно вкусно изглежда, Мина! Комбинацията ме заинтригува и със сигурност ще се хареса вкъщи. Прекрасна неделя ти желая! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ева, благодаря!!! Прекрасна неделна вечер ти желая :)

      Delete
  5. Много апетитно ,сочно и ароматно! Този вариант също е интересен.
    Приятна вечер!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Тили :) хубава вечер и от мен!!!

      Delete
  6. :)) Хехе,страхотийка е това пилешко,Мина!
    Обменихме взаимно идеи,а аз сега на свой ред прегръщам тази за пилешките гърди,пък за клончето чери още повече!Много свежо стои отстрани ,а и отдавна се каня да опитам така,благодаря за поредното подстрекаване,скъпа!
    След това ароматно пилешко с любимо песто и след тези багетки обяда ми се вижда ужасно далечен,мъка,мъка!
    Прегръдка от мен и спокойна седмица,другарче мило!

    ReplyDelete
  7. Какво съдържа пестото...

    ReplyDelete

Blogging tips