Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
сол и пипер, на вкус
3 с.л. зехтин
1 с.л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. мед (или кафява захар)
1 ч. светла бира
1 ч. вода
5-6 цели зърна пипер
Ingredients:
1 kg chicken wings
salt and pepper to taste
3 tablespoons olive oil
1 tablespoon coarse-grained mustard
1 tsp honey (or brown sugar)
1 cup beer
1 cup water
5-6 whole peppercorns
Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната до 200С или 180С с вентилатор.
Измиваме и почистваме крилцата от връхчетата и оставяме да се отцедят от водата.
В малка купа смесваме зехтина, горчицата и меда и разбъркваме до хомогенна смес.
Натриваме отцедените крилца със сол и пипер и подреждаме в плитка тава за печене.
С лъжица нанасяме върху крилцата сместа с горчицата, като се стараем да я разпределим равномерно.
Доливаме внимателно бирата и водата, без да отмиваме марината от крилцата - аз ползвам плитката тава на фурната и посоченото количество течност ми е точно, но при по-дълбока тава, течността вероятно би могла и да се редуцира :)
Добавяме и целите зрънца пипер и печем на най-ниска скара в предварително подгрята до 200С или 180С с вентилатор фурна около 40-45 минути, или докато сосът почти се изпари, като след 30-та минута, ако е необходимо, покриваме крилцата с алуминиево фолио, за да не прегарят.
Изваждаме от фурната и покриваме с алуминиево фолио за 3-4 минути.
Поднасяме крилцата топли и поръсени със соса от печенето.
Перфектно се допълват с чаша студена бира ;)
Method:
Preheat the oven to 200C or 180C with a fan.
Wash and cut the tips of the wings and leave to drain.
In a small bowl, combine olive oil, mustard and honey and stir to mix.
Rub in the drained wings with salt and pepper and arrange in a shallow baking pan.
Spoon the mustard mixture over the wings, as trying to spread evenly.
Add carefully the beer and water without washing the marinade from the wings (if using a deeper baking pan, the liquid amount could probably be reduced :)
Add the peppercorns and bake on the lowest grill into the preheated to 200C or 180C with a fan oven for about 40-45 minutes or until the sauce has almost evaporated, as after the 30th minute, if necessary, cover the wings with an aluminum foil to prevent burning.
Remove from the oven and cover with an aluminum foil for about 3-4 minutes.
Serve the wings warm, sprinkled with the saucse from baking.
These wings are the perfect complement to a glass of cold beer ;)
Неустоимо вкусни и ароматни са, Мина! Прегръдки! :)
ReplyDeleteБлагодаря ти, Ева!!!
DeleteПрегръдки и от мен :)
Вкусно предложение! Горчицата само с месце на фурна мога да я ям, но така уникално да допълва твоето предложение! Поздрави.
ReplyDeleteБлагодаря :) у нас много добре се приема комбинацията горчица-мед-бира...
DeleteСтрахотни крилца, Мина, ухаят така апетитно! Прекрасна седмица!
ReplyDeleteБлагодаря, Игличе!!! Много крехки и сочни се получават така крилцата :)
DeleteНаистина изглеждат много вкусно! Ама това е, простичките неща са най-хубави.
ReplyDeleteПоздрави, Мина!
Абсолютно, :) не напразно са казали хората, че простотата е преодоляна сложност ;)
DeleteThis dish sounds really delicious and the pictures looks really appealing. I've never cooked chicken with a honey-mustard combination because normally I'm not a big fan of mustard. However, I think it is definitely worth trying it. The recipe also doesn't seems to be super complicated. If you need this recipe translated into another language or if you need a Bulgarian translation make sure that it is done by a professional.
ReplyDelete:))
Deleteмммм,как апетитно ухае тук!Обичам едра горчица и много ми допада и тази твоя рецепта,Мина!
ReplyDeleteСамо един кадър,но пък толкова категоричен ,че не оставя грам съмнение колко ще е вкусно!
Прегръдка и хубава сряда на цялото фемили! :)
И аз я обичам тази горчица :) и я добавям към какво ли не...
DeleteПрегръдки и от мен, мила!!!
Много апетитно изглеждат с тези съставки!
ReplyDeleteПоздрави!
Благодаря :) непретенциозна, но пък вкусна рецепта, действително.
Delete