AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, March 27, 2020

Бисквитена торта с маскарпоне и манго / Mango and Mascarpone Biscuit Cake



Мързелива, бърза, лека и много свежа и вкусна бисквитен тортичка, в която мангото може да се замени с почти всеки сезонен плод, или дори плод от компот ;)

Необходими продукти:

400 г френски бисквитки с масло (или обикновени)
500 г маскарпоне
175 г кафява захар, или на вкус
1 голями зряло манго (или около 300-350 г плодово пюре)
3-5 капки есенция манго (или 1 с.л. есенция ванилия)
200 мл студено прясно мляко + 2-3 капки есенция манго (или 1/2 ч.л. есенция ванилия)

резенчета манго, за гарниране
стръкчета свежа мента, за гарниране


Начин на приготвяне:

Обелваме мангото, отстраняваме костилката, нарязаваме на едри парчета и смиламе в блендера до фино пюре.
Разбиваме в голяма купа маскарпонето със захарта и есенцията до гладък крем.
Добавяме пюрето от манго и отново разбиваме до хомогенна смес.
Подреждаме първи ред бисквитки на дъното на квадратна форма с рзмери 20 х 20 см и покриваме с тънък слой от крема.
В купа смесваме прясното мляко и есенцията, потапяме и обръщаме бързо и от другата страна всяка от бисквитките и подреждаме върху крема.
Повтаряме до привършването на бисвитките и крема, като завършваме с крем.
Покриваме със стреч фолио и оставяме за поне 4-6 часа в хладилника да се спои, или за през нощта.
Нарязваме на 9 средни или 12 по-малки парчета и декорираме с резенчета манго и стръкчета свежа мента (или трохи от бисквити)
Поднасяме с предпочитана гореща или студена напитка - според сезона или предпочитанията :)


No comments:

Post a Comment

Blogging tips