Първомартенско, леко и адски вкусно - да ме бели и червени - румени засмени!!
Необходими продукти:
за 4-6 десерта
400 мл млечна сметана
200 мл пълномаслено прясно мляко
3 с.л. еритритол (или ксилитол, или подсладител по избор,) или на вкус
1/2 с.л. емулсия малина
10 г желатин
стръкчета свежа мента, за гарниране
За кето сладкото от малини
250 г малини, свежи или замразени
100 мл вода
1-2 с.л. ксилитол, или подсладител по избор и на вкус
1 ч.л. ябълков пектин +2-3 с.л. вода
1 ч.л. емулсия малина
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студеното прясно мляко за 5-10 минути.
Кипваме млечната сметана.
Отстраняваме и добавяме ксилитола, малиновата емулсия и накиснатия желатин и разбъркваме до пълното му разтваряне.
Охлаждаме на водна баня, разсипваме по бурканчетата или чашките и оставяме в хладилника да стчга за 3-4 часа или за през нощта.
Приготвяме сладкото от малини, като накисваме пиктина във водата за 5-10 минути.
Кипваме водата и ксилитола, редуцираме температурата, добавяме пектина и разбъркваме до пълното му разтваряне.
Добавяме малините и оставяме да къкри 4-5 минути.
Отстраняваме и добавяме малиновата емулсия.
прехвърляме в сухо и топло бурканче, затваряме и обръщаме с главата надолу, ако няма да използваме веднага.
След като панакотата стегне, гарнираме с 1-2 с.л. сладко от малини и стръкче свежа мента.
Поднасяме с усмивка ;)
No comments:
Post a Comment