Необходими продукти:
4 бр пилешки пържоли от горни бутчета, с кожата
100г синьо сирене
2 с.л. зехтин
30 г масло
едро смляна морска сол и пипер на вкус
2 с.л. сусам, леко запечен
Загряваме фурната предварително до 180С или 160С с вентилатор
Измиваме и подсушаваме пържолите и втриваме солта и пипера от всички страни.
В тиган с тежко дъно и подвижна дръжка сгорещяваме зехтина и запържваме пържолите, с кожата надолу, за 1-2 минути, като след първата минута добавяме и маслото.
Обръщаме месото и запържваме и от другата страна за минута-две.
Поръсваме щедро с натрошено синьо сирене и сусам, прехвърляме в загрятата до 180С или 160С с вентилатор фурна и печем около 15 минути.
Поднасяме със свежа салата по избор.
Looks wonderful and very healthy. I do like blue cheese. Blessings, Catherine
ReplyDeleteОх, Мина, как ме изкушаваш :)
ReplyDeleteТези пържолки ще ми станат много любими усещам ........ само да ги опитам ;)
Мина,твоите ягодови салати знаеш са ми толкова любими за съзерцаване и особено в комбинация с ей такава изкусителна пържола-порция трепач!Както винаги много апетитно и ароматно,поднесено с финес!Пожелавам много хубав уикенд на семейството,мила!
ReplyDeleteСамо се отбивам да кажа, че направих салатата с ягоди още преди два месеца, снимах я доста грозно, но си я хапнах адски вкусно, което е по-важно! Благодаря ти за хубавата идея, Мина!
ReplyDeleteАз се присламчвам и не тръгвам, докато не хапна една от тези изкусителни пържолки, точка!
ReplyDeleteМина, направо стомахът ме присви от желание да опитам, да знаеш! Разкошни са!