600 г свински ребърца
5-6 средно големи глави лук, нарязан на полумесеци
1-2 с. л. зехтин
30 г масло
2-3 стръка мащерка
едро смляна морска сол, на вкус
прясно смлян пипер, на вкус
1 с.л. мед
2 ч.л. балсамов оцет
100-120 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме ребърцата върху кухненска хартия.
Поръсваме с едро смляна морска сол и пипер на вкус от всички страни.
В тиган с тежко дъно сгорещяваме зехтина и запържваме ребърцата и стръкчетата мащерка за по минута - две и от двете страни.
Изваждаме ребърцата от тигана и подреждаме в Крок-пота.
Разтопяваме в същия тиган маслото, добавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме, докато остане почти само на мазнина.
Добавяме меда и балсамовия оцет и карамелизираме за 1-2 минути.
Отстраняваме, подправяме със сол и пипер и покриваме ребърцата с карамелизирания лук.
Кипваме в тигана виното и поливаме ребърцата и лука.
Включваме Crock-Pota на 2-ра степен за 4 часа.
Сервираме ребърцата веднага след като са готови с картофено пюре, което можем да смесим с част от карамелизирания лук, и чаша любимо вино ;)
Мина, невероятна вкусотия ни поднасяш, уж съм вечеряла, а гледам втренчено в екрана....Лека нощ и хубав вторник!
ReplyDeleteОчите ми станаха на понички дето има една приказка,Мина!
ReplyDeleteЛеле,каква вкусотия само!Как хубаво се е карамелизирал лука и е попил от червеното вино,превъзходно ястие!
Във вълшебната тенджерка сигурно е станало мозък крехко месцето!
Прегръдка от мен за цялото семейство! :)
Наистина е чудесно, с удоволствие бих си хапнала от такава вкусотия. :)
ReplyDeleteИ не мога да се въздържа, просто ми стана сантиментално... Това отдолу шивашка машина ли е, Мина? ;)
Поздрави най-сърдечни!
Да, Гери :) шивашка машина е, но аз активно я ползвам предимно за снимки ;)
DeleteОстави ме без думи, Мина! Ароматно, вкусно и "плачещо" за чаша вино ястие. Прегръдки!
ReplyDeleteСкоро ще ги пробвам,Мина!Много апетитни са станали ребърцата!
ReplyDeleteПоздрави!
Мина, много хубави снимки на апетитни ребърца. Сърдечни поздрави
ReplyDeleteМного вкусно! Думи повече не ми останаха... :)
ReplyDeleteГледам, отварям хладилника и пак се връщам и гледам... и аз като Роси да кажа, че очите ми станаха на понички! По-изкусителна снимка на ребърца не бях виждала, а толкова много обичам! Страхотна рецепта, Мина! Поздрави!
ReplyDeleteА как обичам ребърца! А как обичам месо по принцип!
ReplyDeleteНаправо залепнах за монитора. Много, много вкусно предложение. :)
Снимките ти са винаги много красиви, ястията красиво поднесени и аранжирани :)
Вкусни са станали ребърцата....И ние имаме такава шивашка машина-фокосирах я от раз.
ReplyDeleteХубави почивни дни!
Мина, отбивам се да кажа, че ребрата , приготвени по тази рецепта са с неописуем вкус и аромат! От скоро имам крок пот, а ребърца обичаме много! До сега ги приготвях по друга рецепта, също много вкусно и ароматно, но вариантът с карамелизираният лук вече ни е фаворит! Благодаря и поздрав!
ReplyDeleteМина, отбивам се да кажа, че ребрата , приготвени по тази рецепта са с неописуем вкус и аромат! От скоро имам крок пот, а ребърца обичаме много! До сега ги приготвях по друга рецепта, също много вкусно и ароматно, но вариантът с карамелизираният лук вече ни е фаворит! Благодаря и поздрав!
ReplyDeleteЗдравейте, страхотна рецепта! Крок пота го ползвам почти само за тези ребърца :) По принцип въобще не обичам ребра, но тезиииии....мммм. Много благодаря! :)
ReplyDeleteРадвам се, че ви харесват!!
DeleteИ на нас са ни любими :)