Monday, October 21, 2013

Свински ребърца с карамелизиран лук в Crock-Pot / Slow Cooker Pork Ribs with Caramelized Onions



Необходими продукти:

600 г свински ребърца
5-6 средно големи глави лук, нарязан на полумесеци
1-2 с. л. зехтин
30 г масло
2-3 стръка мащерка
едро смляна морска сол, на вкус
прясно смлян пипер, на вкус
1 с.л. мед
2 ч.л. балсамов оцет
100-120 мл червено вино

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме ребърцата върху кухненска хартия.
Поръсваме с едро смляна морска сол и пипер на вкус от всички страни.
В тиган с тежко дъно сгорещяваме зехтина и запържваме ребърцата и стръкчетата мащерка за по минута - две и от двете страни.
Изваждаме ребърцата  от тигана и подреждаме в Крок-пота.
Разтопяваме в същия тиган маслото, добавяме нарязания на полумесеци лук и задушаваме, докато остане почти само на мазнина.
Добавяме меда и балсамовия оцет и карамелизираме за 1-2 минути.
Отстраняваме, подправяме със сол и пипер и покриваме ребърцата с карамелизирания лук.
Кипваме в тигана виното и поливаме ребърцата и лука.
Включваме Crock-Pota на 2-ра степен за 4 часа.
Сервираме ребърцата веднага след като са готови с картофено пюре, което можем да смесим с част от карамелизирания лук, и чаша любимо вино ;)


15 comments:

  1. Мина, невероятна вкусотия ни поднасяш, уж съм вечеряла, а гледам втренчено в екрана....Лека нощ и хубав вторник!

    ReplyDelete
  2. Очите ми станаха на понички дето има една приказка,Мина!
    Леле,каква вкусотия само!Как хубаво се е карамелизирал лука и е попил от червеното вино,превъзходно ястие!
    Във вълшебната тенджерка сигурно е станало мозък крехко месцето!
    Прегръдка от мен за цялото семейство! :)

    ReplyDelete
  3. Наистина е чудесно, с удоволствие бих си хапнала от такава вкусотия. :)
    И не мога да се въздържа, просто ми стана сантиментално... Това отдолу шивашка машина ли е, Мина? ;)
    Поздрави най-сърдечни!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, Гери :) шивашка машина е, но аз активно я ползвам предимно за снимки ;)

      Delete
  4. Остави ме без думи, Мина! Ароматно, вкусно и "плачещо" за чаша вино ястие. Прегръдки!

    ReplyDelete
  5. Скоро ще ги пробвам,Мина!Много апетитни са станали ребърцата!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  6. Мина, много хубави снимки на апетитни ребърца. Сърдечни поздрави

    ReplyDelete
  7. Много вкусно! Думи повече не ми останаха... :)

    ReplyDelete
  8. Гледам, отварям хладилника и пак се връщам и гледам... и аз като Роси да кажа, че очите ми станаха на понички! По-изкусителна снимка на ребърца не бях виждала, а толкова много обичам! Страхотна рецепта, Мина! Поздрави!

    ReplyDelete
  9. А как обичам ребърца! А как обичам месо по принцип!
    Направо залепнах за монитора. Много, много вкусно предложение. :)
    Снимките ти са винаги много красиви, ястията красиво поднесени и аранжирани :)

    ReplyDelete
  10. Вкусни са станали ребърцата....И ние имаме такава шивашка машина-фокосирах я от раз.
    Хубави почивни дни!

    ReplyDelete
  11. Мина, отбивам се да кажа, че ребрата , приготвени по тази рецепта са с неописуем вкус и аромат! От скоро имам крок пот, а ребърца обичаме много! До сега ги приготвях по друга рецепта, също много вкусно и ароматно, но вариантът с карамелизираният лук вече ни е фаворит! Благодаря и поздрав!

    ReplyDelete
  12. Мина, отбивам се да кажа, че ребрата , приготвени по тази рецепта са с неописуем вкус и аромат! От скоро имам крок пот, а ребърца обичаме много! До сега ги приготвях по друга рецепта, също много вкусно и ароматно, но вариантът с карамелизираният лук вече ни е фаворит! Благодаря и поздрав!

    ReplyDelete
  13. Здравейте, страхотна рецепта! Крок пота го ползвам почти само за тези ребърца :) По принцип въобще не обичам ребра, но тезиииии....мммм. Много благодаря! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Радвам се, че ви харесват!!
      И на нас са ни любими :)

      Delete