AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, May 27, 2013

Пилешки дробчета на тиган / Pan Cooked Chicken Livers




Необходими продукти:

1 кг пилешки дробчета, измити и отцедени
1 малка връзка (3-4 стръка) пресен лук (или 1 голяма глава стар за нережимни), нарязан на ситно
250 г гъби, нарязани на филийки
2 чушки - зелена и червена (или каквито ни се намират), нарязани на едро
100 г домашна луканка или бекон, нарязани на тънко
100 мл бяло вино, заменяме с вода за кето
2 с.л. зехтин
30 г масло
1/4 ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
1/4 ч.л. прясно смлян пипер
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз или лук - за поръсване, по избор

Ingredients:

1 kg chicken livers, washed and drained
1 small bunch (3-4 stems) green onions (or 1 large head onion), finely chopped
250g mushrooms, sliced
2 bell peppers - green and red (or whatever you have), chopped
100 g sausage, thinly sliced
100 ml white wine
2 tablespoons olive oil
30 g butter
1/4 tsp coarse sea salt, or to taste
1/4 tsp freshly ground pepper
2 tablespoons chopped fresh parsley or onion - for sprinkling, optional



Начин на приготвяне:

В тиган с с тежко дъно загряваме зехтина на средно силен огън и запържваме за 2-3 минути лука и чушките.
Добавяме гъбите и маслото и задушаваме за 3-4 минути.
Прибавяме пилешките дробчета и нарязаната на тънко луканка и отново задушаваме, докато ястието остане само на мазнина - около 4-5 минути.
Доливаме бялото вино и оставяме да къкри около 10 минути, като от време на време внимателно разбъркваме.
Подправяме със солта и пипера и оставяме за още 2-3 минути да покъкри.
Поднасяме дробчетата топли, поръсени със ситно нарязан магданоз или пресен лук.

Method:

Heat the olive oil in a heavy bottom pan on medium-high heat and fry the chopped green onions and bell peppers for 2-3 minutes.
Stir the mushrooms and butter and stew for 3-4 minutes.
Stir the chicken livers and sausage slices and stew again for about 4-5 minutes.
Pour the white wine and let it simmer for about 10 minutes, stirring gently occasionally.
Season with salt and pepper and leave for another 2-3 minutes to simmer.
Serve the chicken livers hot, sprinkled with chopped parsley or green onions.



10 comments:

  1. Че са вкусни тези дробчета, съмнение нямам, но ме заплениха чиниите, в които си ги сервирала, Мина. Прекрасни са! Спорна нова седмица ти желая! :)

    ReplyDelete
  2. Много апетитно!

    ReplyDelete
  3. Много апетитно и красиво поднесено!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Мина, рецептата за тези дробчета звучи много привлекателно! Мисля, че вкъщи ще я оценят и затова задължително ще я пробвам!Много красиви снимки!
    Поздрави и слънчев ден!

    ReplyDelete
  5. Много вкусна рецепта, а снимките ти с тези чинийки са невероятни! Поздрави!

    ReplyDelete
  6. ееее,бинго!Дробчета с луканка е невероятно идейно и зверски вкусно като съдя по снимките,с които пак ми мътиш главата,да знаеш! :)
    Прекрасна рецепта и невероятна презентация,мила!
    Прегръдка за цялото фемили и поздрави на юнака! :)

    ReplyDelete
  7. Удивителна комбинация, само за фенове на месата! Прекрасни снимки!

    ReplyDelete
  8. Любими дробчета :)
    Как ми се приядохааааа :)

    ReplyDelete
  9. Семпла рецепта със страхотни семпли снимки:)

    Поздрави

    ReplyDelete

Blogging tips