Умирам си от срам, че не успях да приготвя плануваната за рождения ден на майка ми торта, но пък снощи по малките часове й забърках едни адски вкусни (
Така че :) Честити рожден ден, мамо - знаеш колко много си те обичам !!!
Необходими продукти:
175 г крем сирене Филаделфия с Milka шоколад
1 с.л. мед
1 с.л. ликьор Амарето
100 г шоколад Toblerone - млечен или тъмен, по избор
50 г филирани бадеми, блендирани
50 г какао на прах, пресято
Начин на приготвяне
Разтопяваме шоколада на водна баня и оставяме настрани.
Разбъркваме с миксер на ниска степен крем сиренето, меда и ликьора, докато се смесят напълно.
Добавяме разтопения шоколад и блендираните бадеми и разбъркваме.
Покриваме със свежо фолио и оставяме в хладилника за поне 2 часа.
След това оформяме с коктейлна лъжица 24 (или колкото си искаме) трюфела и овалваме в какаото, докато се покрият равномерно и плътно.
Съхраняваме в плътно затворен съд в хладилника.
И ги поднасяме с любов :)
Супер са за сутрешното кафе, поднесено в леглото, за деня на влюбените - а за влюбените в шоколада ;) и за ежедневното кафе!!
No comments:
Post a Comment