Thursday, January 19, 2012

Шоколадови крем трюфели / Chocolate Cream Truffles




Умирам си от срам, че не успях да приготвя плануваната за рождения ден на майка ми торта, но пък снощи по малките часове й забърках едни адски вкусни (и по традиция ;) ужасно зле снимани) мноооого шоколадови крем трюфели, с които да отсрамя положението до събота, когато се надявам да съм готова и с тортата на патерици...

Така че :) Честити рожден ден, мамо - знаеш колко много си те обичам !!!



Необходими продукти:

175 г крем сирене Филаделфия с Milka шоколад
1 с.л. мед
1 с.л. ликьор Амарето
100 г шоколад Toblerone - млечен или тъмен, по избор
50 г филирани бадеми, блендирани
50 г какао на прах, пресято


Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада на водна баня и оставяме настрани.
Разбъркваме с миксер на ниска степен крем сиренето, меда и ликьора, докато се смесят напълно.
Добавяме разтопения шоколад и блендираните бадеми и разбъркваме.
Покриваме със свежо фолио и оставяме в хладилника за поне 2 часа.
След това оформяме с коктейлна лъжица 24 (или колкото си искаме) трюфела и овалваме в какаото, докато се покрият равномерно и плътно.
Съхраняваме в плътно затворен съд в хладилника.

И ги поднасяме с любов :)


Супер са за сутрешното кафе, поднесено в леглото, за деня на влюбените - а за влюбените в шоколада ;) и за ежедневното кафе!!


No comments:

Post a Comment