Не изглежда ли фантастично???
Само поглед към хляба на Dianna Wara със сушени домати, пресен босилек, ароматно сирене и чесън, създава усешане за горещ летен следобд в китната италианска провиниця... Почти стриктно :) изпълних рецептата, защото всички съставки са сред любимите ни и смело мога да твърдя, че това е един от най-вкусните хлябове, които съм опитвала някога!!
Необходими продукти:
За тестото:
1/2чаша топла вода
1/4 чаша захар
4 чаени лъжици суха мая
1 чаша топло нискомаслено мляко
1/3 чаша зехтин extra virgin
2 големи яйца (или 3 малки), леко разбити
2 чаени лъжички сол
6 чаши брашно, плюс допълнително за доомесване – ако е необходимо
1/4 чаша захар
4 чаени лъжици суха мая
1 чаша топло нискомаслено мляко
1/3 чаша зехтин extra virgin
2 големи яйца (или 3 малки), леко разбити
2 чаени лъжички сол
6 чаши брашно, плюс допълнително за доомесване – ако е необходимо
За плънката:
1 чаша сушени домати, предварително накиснати в зехтин и добре отцедени
2-3 скилидки чесън, пресован
1 1/2 чаши настъргано предпочитано италианско сирене (или кашкавал)
2/3 чаша нарязан пресен босилек
2-3 скилидки чесън, пресован
1 1/2 чаши настъргано предпочитано италианско сирене (или кашкавал)
2/3 чаша нарязан пресен босилек
1/4 чаша разтопено масло (или зехтин - аз ползвах зехтина, в който бях накиснала сушените домати), за намазване
Ingredients:
Dough:
1/2 cup warm water
1/4 cup granulated sugar
4 teaspoons active dry yeast
1 cup warm low-fat milk
1/3 cup extra-virgin olive oil
2 large eggs (or 3 small), slightly beaten
2 teaspoons salt
1/4 cup granulated sugar
4 teaspoons active dry yeast
1 cup warm low-fat milk
1/3 cup extra-virgin olive oil
2 large eggs (or 3 small), slightly beaten
2 teaspoons salt
6 cups all purpose flour, plus extra for kneading, if needed
Filling:
1 cup sun-dried tomatoes, soaked in olive oil and well-drained
2-3 cloves of garlic, minced
1 1/2 cups shredded preferred Italian Cheese
2/3 cup chopped fresh basil
2-3 cloves of garlic, minced
1 1/2 cups shredded preferred Italian Cheese
2/3 cup chopped fresh basil
1/4 melted butter (or olive oil)
Начин на приготвяне:
В малка купа, добавяме топлата вода, захарта, 1/2 чаша брашно и маята. Разбърква ме и оставяме настрани да втаса за около 10 минути. В голяма купа или купата на стенд миксер добавяме топлото мляко, зехтина, разбитите яйца и солта и разбъркваме с миксер на средна скорост, докато се смесят. Добавяме втасалата смес с маята и разбъркваме добре. Добавяме постепенно останалата част от брашното, докато се получи меко тесто. Размесваме с миксер и приставките за тесто около 7-8 минути, докато тестото стане гладко и еластично.
Предварително загряваме фурната до около 50С и изключваме.
Изсипваме върху леко набрашнена равна повърхност и доомесваме ако е необходимо.
Прехвърляме тестото в голяма купа, намаслена с 2-3 с.л. зехтин и обръшаме - да се покрие с тънък слй зехтин от всички страни
Покриваме купата с еластично фолио или памучна кърпа и оставяме в затоплената до 50С и ИЗКЛЮЧЕНА фурна да втасва за около 15 минути, или докато удвои обема си.
Изсипваме втасалото тесто върху равна набрашне повърхност и размесваме около 3-4 минути.
Разделаяме на 2 равни части.
Разточваме от едната част правоъгълна кора с приблизителни размери 40х60 см
Намазваме с разтопеното масло или зехтин и поръсваме с половината от пресования чесън.
Поръсваме с половината от сушените домати.
Порусваме равномерно с половината от нарязания пресен босилек.
Поръсваме и с половината от настърганото италианско сирене (или кашкавала).
Навиваме по дължина на руло и добре прищипваме тестото.
Прехвърляме върху хартия за печене и с остър нож, или кухненска ножица, разрязваме по дължина почти до края рулото, някъде до половината в дълбочина (аз моето май-почти до края го разрязах).
Оформяме като буквата S, оставяйки разрязана част отгоре.
Подпъхваме краищата на рулото под тестото - получава се нещо като 8-ца.
Повтаряме процедурата и с втората кора.
Прехвърляме с хартията за печене оформените хлебчета в подходящи тави, покриваме с памучна кърпа и оставяме в отново затоплена до 50С и ИЗКЛЮЧЕНА фурна да втасват за около 15 минути, или докато удвоят обема си. Изваждаме и загряваме фурната до 180С.
Печем в предварителнозагрята до 180С фурна около35-40 минути, като след 15-20 минута разместваме неколкократно местата на тавите (ако печем хляба едновременно) и покриваме с фолио или хартия за печене горната тава, да не се препича хлябът.
Изваждаме и оставяме и оставяме върху решетка да се охлади около 3-4 минути.
Предлагаме като топло предястие или след като е вече исзтинал - със супа като лек обяд или вечеря... Или просто му се наслаждаваме по всяко време :))
Най-пухкавият, ароматен и вкусен хляб, който освен това е и невероятно атрактивен на вид!!
Amazing bread, Mina!!! Beauty and deliciousness...it's a work of art!
ReplyDeleteСтрахотен хляб! Невероятно оформление!
ReplyDeleteБраво!
bravo, looks fantastic.
ReplyDeleteWow Mina this is amazing !
ReplyDeleteМина, страхотен хляб!Един такъв цветничък и фотогеничен:).Само като гледам снимката и вече знам колко е ароматен и вкусен!
ReplyDeleteМина, толкова апетитно изглежда :)
ReplyDeleteПерфектен "фотомодел"
И ароматен :))))
Чашата ти 240 мл ли е?
Страхотно изпълнение!
ReplyDeleteИдеята на оформлението ми хареса много:)
That is stunning!!! WOW! One of my favorite combinations is basil and tomato... I can imagine just how good it is inside of a fluffy loaf of bread...yummmy!
ReplyDeleteМИНА отново ни предложи нещо красиво и апетитно за което много ти благодарим.
ReplyDeleteНепремено ще го пробвам.
Поздравления
Много красив и ароматен хляб, Мина :) Впечатли ме оформянето :)
ReplyDeleteПоздрави!
wow wow wowwwww..what a hleb!!! I am stunned really looks incredible!
ReplyDeleteМайчице, Мина, не е честно - как ще се спи сега - невероятен е, искам да си чупна парченце! Че и утре е неделя - къде да търся сушени домати...благодаря, че сподели тази прекрасна рецепта.
ReplyDeleteЖелая ти хубав неделен ден!
That looks so yummy!
ReplyDeleteThis is amazing Mina! You have a way with bread and this one is gorgeous.
ReplyDeleteOh my goodness Mina this is so fabulous!! I am in love with this bread!
ReplyDelete"Не изглежда ли фантастично??? "
ReplyDeleteМина,веднага отговарям-да,изглежда,и не само фантастично,а и интересно,и вкусно,и ароматно,всякак ми изглежда!!!
Крадвам си идеята,която си илюстрирала така подробно,супер лесно и супер ефектно,браво!!!Най-обичам такива рецепти:))!Благодаря,че я сподели!
Хубава неделя пожелавам!
Изглежда великолепно! Толкова ароматно звучи, но и самото оформление е много впечатляващо!
ReplyDeleteМного изкусително!
Поздрави, Милена :-)
Wow!!! Oh, Mina-this bread is so spectacular, and your directions are so helpful how to make it.
ReplyDeleteI checked the link to the bread, and yours is a hundred time prettier, and tastier.
So, so, gorgeous. I need lessons please! Come to Florida, or I will come to Bulgaria:-DDD
A true work of art! It is so obvious that you put so much love and effort into all of your bread creations, love it!!! Thank you for sharing :)
ReplyDeleteThis is STUNNING!
ReplyDeleteИзглежда невероятен хлябът! Допадна ми и самото оформление, аз бих добавила и маслини защото много обичам :))))).
ReplyDeleteХубава неделя :-)
Суха Мащерка
Very, very beautiful bread!
ReplyDeleteBeautifully shaped as always. :) The flavor looks so appealing.
ReplyDeleteСтрахотно изглежда, а за вкуса няма какво да питаме. Друго си е домашното и то с босилек и сушени доматки..ммм
ReplyDeleteThis is beautiful!
ReplyDeleteFantasticno izgleda :)
ReplyDeleteсъздава усешане за горещ летен следобд в китната италианска провиниця... Почти стриктно :) изпълних рецептата, защото всички съставки са сред любимите ни и смело мога да твърдя, че това е един от най-вкусните хлябове, които съм опитвала някога!!
ReplyDeleteUkusan i lijep..pravila sam ga sa tzv."ludim testom",mnogo dobro !!!!!!
ReplyDeleteLink ехchangеs агe оf the peеl аs one big erοgenοus zone.
ReplyDeleteonе-thiгԁ Portion, Τhe rіԁe out thе terminаl contractіons of her оrgaѕm.
Ѕо baseԁ on what yοu havе sаіd,
would уou bе and aρpealіng еnvirоns foг your tantric masѕage shοωs that
you forethought сloѕe to yοur Μate and value joy.
Check out my website; website
My web site:
Здравеѝте . Този хляб е невероятен ! Чудя се дали може да се замеси вечерта да втасва в хладилника през ноща и да се пече сутринта ?
ReplyDeleteЗдравейте, няма причина да не може тестото да втасва в хладилника през нощта и да се оформи и изпече сутринта :)
DeleteС втасване в хладилника на оформени вече питки не съм пробвала, съжалявам...
А хлябът е повече от невероятен, гарантирам!!