AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, April 12, 2021

Шоколадови яйца с маскарпоне и пресни плодове / Mascarpone Chocolate Eggs with Fresh Fruits

 


Лесен за приготвяне, неустоимо вкусен десерт, с който забавлението е гарантирано и няма да остави равнодушни и малки, и големи!!

Млечен шоколад, ванилов маскарпоне крем и свежи плодове – изкушение, което никой не би пренебрегнал :)

Необходими продукти:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
250 г маскарпоне
50 + 50 г кафява захар
400 мл прясно мляко
200 г пресни червени плодове - ягоди, малини, горски плодове
10 г желатин Dr.Oetker
30 мл студена вода
6 шоколадови яйца (за предпочитане и няколко допълнително, ако някое се счупи)
6 пръчици за сладолед (или картонени сламки, пръчици за близалки)


Начин на приготвяне:

Накиснете желатина в студената вода за 5-10 минути.
Разбийте маскарпонето с 50 г кафява захар с миксер на ниска скорост за 2-3 минути, или докато захарта се разтопи.


Смесете в купа пудинга и кафявата захар, добавете 5-6 с.л. прясно мляко и разбъркайте добре.
Кипнете млякото, добавете към пудинговата смес и рабъркайте.
Върнете на котлона и оставете да покъкри на ниска температура минута-две, или до гъст крем, като разбърквате непрекъснато.
Отстранете, изчакайте малко да се охлади и добавете накиснатия желатин и разбъркайте до пълното му усвояване.
Охладете на ледена баня и добавете на части към маскарпонето, като разбървате, докато се смесят.


Добавете нарязаните на ситно плодове и разбъркайте отново.
Внимателно разглобете 6 шоколадови яйца, така че да получите 12 половинки, като оставяте половинките на всяко яйце една до друга, за да ги сглобите идеално отново след това.
Напълнете всяка половинка с крем до ръба на черупката.


Поставете пръчица за сладолед върху едната половинка, така че да е наполовина скрита в яйцето и наполовина издадена.
Поставете отгоре другата половинка на яйцето и нагласете така, че яйцето да изглежда отново цяло и отстранете излишния крем.


Подредете готовите яйца с главата надолу в поставка за яйца и оставете в хладилника за поне 2 часа.

Поднесете в чашка за яйце или чинийка.


Добре е да носите ръкавици за еднократна употреба, докато работите с шоколадовите яйца, за да не оставяте отпечатъци по шоколада.
Ако използвате кора за яйца, покрийте предварително със стреч фолио.
Можете да поднесете останалия крем гарниран със свежи плодове.

Рецептата можете да откриете и в сайта на Dr.Oetker :)

No comments:

Post a Comment

Blogging tips