Комбинацията банан и шоколад винаги е била сред най-неустоимите, а с Крем Оле банан с шоколад на Dr. Oetker е вече по-лесно от всякога да си приготвите вкусен домашен десерт с любимия вкус :)
Необходими продукти:
За блата:
120 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1/2 ч.л. сол
3 яйца
160 г кристална захар
3 зрели банана, пюрирани (около 300 г бананово пюре)
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
2 с.л. пудра захар, за поръсване
За крема:
1 опаковка Крем Оле банан с шоколад
400 мл прясно мляко
250 г крем маскарпоне
3 с.л. кафява захар
За декориране:
50 г тъмен или млечен шоколад
30 мл млечна сметана 30% - 35%
50 г орехи, нарязани
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.
Застелете дъното и стените на форма с размери около 25 см х 40 см с хартия за печене, или намаслете дъното и стените.
Пресейте в купа брашното, бакпулвера и солта и оставете настрани.
намачкайте с вилица 3 средно големи зрели банана или пюрирайте с пасатор.
В дълбока купа разбийте с миксер на висока скорост яйцата и захарта до пухкава смес.
Добавете банановото пюре и ванилията и разбийте отново.
Добавете на части сухата смес и разбъркайте с шпатула от долу на горе, до пълното ѝ усвояване.
Изсипете в подготвената форма и заравнете.
Печете 12 до 15 минути в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
Извадете от фурната и обърнете върху чиста кухненска кърпа или лист хартия за печене, поръсена с пудра захар.
Докато блатът е все още горещ, навийте на руло от тесния край и охладете върху решетка.
Когато се охлади, развийте рулото.
В малка купа разбийте маскарпонето и кафявата захар до гладък крем.
Разбийте крема Оле банан с шоколад според инструкциите на опаковката.
Добавете постепенно маскарпонето и разбийте, докато се смесят.
Нанесете крема върху изстиналия блат и навийте на стегнато руло.
Опаковайте в свежо фолио и оставете за поне 2 часа в хладилника.
Разтопете на водна баня шоколада и млечната сметана, разбъркайте до хомогенна смес и оставете да се охлади на стайна температура.
Преди да сервирате рулото, освободете от свежото фолио и поставете в подходящ поднос или тортена чиния.
Поръсете с шоколадовия сос и едро нарязани или счукани орехи.
Поднесете с любима топла или студена напитка.
No comments:
Post a Comment