AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Friday, May 8, 2020

Домашни бисквити / Homemade Biscuits


Едни особено любими дундести домашни бисквити, които могат да се поднесат и в солен, и в сладък вариант - от поредицата "homeoffice breakfast", или "закуска при работа от вкъщи" :)), с която гостувам на Dr. Oetker Bulgaria - перфектни за закуска по всяко време ;)

Приготвят се изключително бързо и лесно и винаги са невероятно пухкави и вкусни!!

Рецептата можете да намерите и на страницата на Dr. Oetker

Необходими продукти: 

360 г брашно
5 г (1 ч.л.) сол
15 г (1 с.л.) бакпулвер Dr. Oetker
12 г (1 с.л.) захар
80 г масло
220 мл до 250 мл студено прясно мляко
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker, по избор


Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 220°С или 200°С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене.
В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта.
Добавете маслото и претрийте през пръсти или с вилица до равномерно ронлива смес (едри трохи).
Поръсете 220 мл мляко върху тестото и размесете бързо и внимателно за около 15 секунди. Ако сместа е суха и не се събира, не продължавайте да месите,  добавете останалото мляко и размесете до компактно тесто.
Поставете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и разточете  на правоъгълна кора с дебелина около 2 см.
Сгънете на 3 като лист за писмо и разточете леко с набрашнена точилка, докато тестото отново стане дебело 2 см.
Нарежете на кръгчета с форма за бисквити с диаметър 6 см или за да избегнете остатъците от тесто, нарежете на ромбове или квадратчета с остър нож.
Подредете бисквитите наобратно (с дъното нагоре), за да си гарантирате бисквити с гладка повърхност в подготвената тава и намажете с мляко за по-апетитен загар.
Печете 15 до 20 минути, или до златисто кафяво в предварително загрята на 220°С или 200°С с вентилатор фурна.
Извадете ги от фурната и сервирайте топли с масло и ароматно сладко.

No comments:

Post a Comment

Blogging tips