AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Thursday, September 12, 2019

Бисквитки с лешникова нуга / Hazelnut Nougat Cookies



Бисквитки с лешникова нуга, парченца лешници и капки шоколад - перфектната компания на кафето, зареждащия чай, или ободряващата домашна лимонада...
Всъщност, перфектанта компания на ... всичко!!
Уханни, с хрупкави парченца лешник и топящ се в устата шоколад - перфектни, без да са натрапчиво сладки!!
Какво повече му трябва на човек?!

А, и идеални за похапване в офиса ;)


Необходими продукти:

200 г лешникова нуга
100 г мандраджийско масло, меко
1 фермерско яйце
300 г предпочитано брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 с.л. екстракт ванилия
2-3 капки еснция шоколад и лешник
100 г лешници, нарязани на едро
100 г шоколадов дропс за печене

Относно лешниковата нуга - ето така изглежда :)


Комплект метални резци - Облак, слънце и луна - на MeriMeri, които напоследък са ми абсолютно любими, или предпочитани рези ;)


Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната до 160С.
Покриваме дъното на няколко плитки тави с хартия за печене.
Разбиваме маслото и нугата до гладък крем.
Добавяме яйцето и есенциите и разбивам едо пълното им усвояване.
Добавяме брашното, бакпулвера и солта и замесваме гладко тесто.
Увуваме в стреч фолио и оставяме за 20-30 мин в хладилника.
Разточваме през стреч фолио на кора с дебелина около 1/2 см, поръсваме с нарязаните лешници и шоколадов дропс и отново леко разточваме, да потънат леко добавките в тестото.
Изрязваме бисквитки с избраните резци и подреждаме в покритите с хартия за печени тави.
Печем в предваритвлно загрята до 160С фурна 10-12 минути, или докато краищата им започнат да се запичат.
Изваждаме и оставяме да се охладят върху решетка.


Поднасяме с като десерт, или за закуска...


... с предпочитана гореща или студена напитка...


... или просото - за удоволствие ;)



No comments:

Post a Comment

Blogging tips