Лятото е любимия ми сезон и вероятно затова не мога да остана равнодушна към рецепти, пропити от вкуса му - въздействат ми като сладки спомени, които имат силата да сгряват и да връщат усещането за зрелите горещи дни с привкус на безвремие от детството :)
А ако се приготвят бързо и лесно, присъстват целогодишно в менюто ни!
Ето и следващото ми предложение, с което гостувам като автор в La Vita e Bella
Необходими продукти:
1 опаковка тесто за пица Bella (600 гр.)
3 зрели домата
150 г маслинова паста
1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън, пресован
1/4 до 1/2 лютива чушка, по избор
1 стръкче свеж босилек, или 1-2 щипки сух
3-4 с.л. зехтин + допълнително за поръсване
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. горчица
1/4 ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
1 щипка прясно смлян пипер, или на вкус
листенца свеж босилек за поднасяне, по избор
Начин на приготвяне:
Подготовка: 15 миути
Приготвяне: 15 минути
Размразете тестото за пица (най-добре като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).
Загрейте предварително фурната до 200С.
Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.
Измийте и подсушете доматите, лука, чушката и босилека (ако е свеж).
Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и изрежете кръгове с размера на голяма чаща или малка купа (10-12 см).
Разположете на разстояние в застелената с хартия за печене тава.
Поръсете със зехтин и разнесете с четка.
Печете в предварително загрята до 200С фурна около 15 минути, или до златисто кафяво.
Междувременно почистете доматите от семето и нарежете на кубчета.
Нарежете на ситно лука, част от лютивата чушка и босилека и прибавете към доматите.
В малка купа смесете зехтина, балсамовия оцет, пресования чесън, горчицата, солта и пипер, разбъркайте и овкусете доматите с дресинга.
След като брускетите са готови, веднага намажете с пастата от маслини и с малка решетъчна лъжица или голяма вилица разпределете отгоре доматената смес.
Гарнирайте с листенца босилек и поднесете горещи.
:)Влюбена съм.......
ReplyDelete:) поласкана съм!!
DeleteЛесно и много вкусно! С удоволствие бих си хапнала! :)
ReplyDeleteПоздрави!
Пристрастяващо вкусни са, Тили - горвещо ги препоръчвам :)
DeleteВзех си една,докато скролвах,мила,толкова са неустоими и красотни тези твои брускетки!Великолепна рецепта,много ми харесва и ще я приготвя със сигурност!Прегръдка с пожелание за много успешен ден! :))
ReplyDeleteЕто това предложение, няма как да го подмине човек!:) С този средиземноморски полъх, с тези вкусни продукти и омайващи снимки... Честито гостуване, прекрасен избор на рецепта! Прегръдки!
ReplyDeleteНевероятни са тези малки ароматни брускети, неустоими! Прекрасна идея за неочаквани гости или парти, ще се възползвам :) Снимките ти ме привличат като магнит, Мина!
ReplyDeleteЖелая ти успех в начинанието!
Поздрави!
Страхотна идея и уникални снимки, Мина! И колко златисти са станали брускетите! Мисля, че в събота това ще закусваме вкъщи :)
ReplyDeleteПоздрави!
Отново чудесна идея, Мина! Ще се възползвам от нея при първия подходящ случай :)
ReplyDeleteДнес отново е слънчево и затова ти изпращам все още летни поздрави :)
Разкошни, свежи и лесни за приготвяне. Поздрави!
ReplyDeleteМина, Мина, снимките ти са като пано за стената! Толкова колоритни и красиви, браво!
ReplyDeleteА брускетите... Ммм, и тук усещам как божествено ухаят! Прегръдки и усмихнато утре. :)
Абе, Мина, мернах ги тия прекрасни мини мици, очите ми останаха в тях. А снимките ти са толкова прекрасни и ефектни. Поздрави и прегръдки
ReplyDeleteЧудесни са тези брускети! И какви красиви и примамващи снимки си им направила... да му се прияде на човек докато разглежда.
ReplyDeleteПрекрасни брускети!
ReplyDeleteЗапазвам си рецептата и много скоро ще опитаме тези хапки с ухание на Средиземноморие.
Прекрасни брускети!
ReplyDeleteЗапазвам си рецептата и много скоро ще опитаме тези хапки с ухание на Средиземноморие.
Благодаря!! Уникално вкусни са :) и стават както на малки брускети, така и на една голяма "обща" брускета - хрупкава и уханна!!
Delete