Необходими продукти:
За котлетите:
4 бр телешки котлети
2 с.л. зехтин
едро смляна морска сол и пипер на вкус
3-4 стръкчета свежа мащерка (или щика суха)
За гъбите със метана:
250 г гъби
30 г масло
250 мл готварска сметана
едро смляна морска сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната на 200С или 180С с вентилатор
Измиваме и подсушаваме котлетите и поръсваме със сол и пипер.
В тиган с подвижна дръжка сгорещяваме зехтина и запържваме котлетите за 3 минути от едната страна, добавяме стръкчетата мащерка и запържваме за още 3 минути и от другата страна.
Прехвърляме котлетите в предварително загрятата до 200С или 180С с вентилатор и печем котлетите 8-10 минути.
Междувременно приготвяме гъбите със сметана, като в тиган с тежко дъно разтопяваме маслото и задушаваме гъбите със солта и пипера за 5-6 минути.
Добавяме сметаната и оставяме соса да къкри още 5-6 минути, или докато се редуцира наполовина.
Поднасяме котлетите гарнирани с гъбения сос и картофено пюре или свежа салата :)
Истинска наслада за любителите на месо, Мина! Разкошни са! Прекрасна нова седмица ти пожелавам! :)
ReplyDeleteЗнаех си аз,че тази приказна салатка няма да е останала самотна :) .
ReplyDeleteМного,много апетитно си приготвила котлетите,Мина,как хубаво са се зажарили,поздравления!
Прегръдка и успешна седмица,мила!
Разкош! Видно е, че телешкото ти е било качествено - толкова крехки, а в същото време и сочни. Но най-ми харесва, че не са алангле. :) Прекрасни снимки, апетито възбуждащи!
ReplyDeleteПоздрави от мен и хубава вечер!
Апетитно предложение в допълнение със свежа салатка!
ReplyDeleteПоздрави и успешна нова седмица!
Любима комбинация! Миналия път с удоволствие се насладих на салата с бялото цветче, но само с нея да остана още е раничко - поне астрономически още е зима :) И тези котлети с гъбки са привлекателно предложение :)
ReplyDeleteСлънчева седмица! Поздрави!