AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, May 9, 2011

Тост с кашкавал и сирене или "Мързеливи банички" и награда / Double Cheese Toasts aka Lazy Burek & Award


Има сутрини, създадени специално за мързелуване - в които слънцето те залива през прозореца - и светът няма как да не е прекрасен, а закуската ;) сама се приготвя!!!

Та тези мързеливи банички са идеалният вариант за точно такива сутрини :)

Споделям ги тук, не защото не знаете как да си запечете сандвич с кашкавал и сирене :)), а защото май ги правя винаги, когато ми е ведро, мързеливо и слънчево на душата - и за мен са сандвичи с положителен заряд... 

И освен всичко друго ;) оползотворяваме вкусно евентуално изостанали филийки позасъхнал хляб... А имат и автентичния вкус на домашно приготвена баница с яйца и сирене :))

Some mornings are specifically designed for laziness - the sun is flooding through the window - and the world can not help but be beautiful, and breakfast ;) prepares itself!

So these Lazy Bureks are ideal for exactly that kind of mornings :)

I share these here, not because you don't know how to grill your cheese sandwich :)) but because I guess I usually make them whenever I feel cheerful, lazy, and my soul is flooded with sunshine - and I consider these sandwiches to be ones with great positive charge...

And besides that ;) we could delicioulsly use any eventual bread leftovers... And these also have the authentic taste of homemade eggs and cheese pie / burek :))


Необходими продукти:

2 големи яйца, леко разбити
200-250 г сирене, размачкано с вилица
100-150 г кашкавал, нарязан на кубчета
4-5 филии хляб
клонка чери домати или 1-2 малки домата - или краставица, зелена салата... (по избор)
свежи или сухи подправки (по избор)

Ingredients:
 
2 large eggs, slightly beaten
200-250 g White or Feta Cheese, mashed with a fork
100-150 g cheese, diced
4-5 slices bread
Twig of Cherry tomatoes or 1-2 small tomatoes - or cucumber, lettuce ... (optional)
Fresh or dried herbs, for sprinkling (optional)


Начин на приготвяне:

Смесваме в купа леко разбитите с вилица яйца и намачканото сирене и разбъркваме. Добавяме нарязания на кубчета кашкавал и разбъркваме отново. 

Нанасяме от сместа върху филийките и разнасяме равномерно по цялата филийка.

Пъхаме във фурната и печем на горен реотан или грил на 180С или 160Ц с вентилатор около 8-10 минути, или до златисто. 

Изваждаме и поръсваме по избор с предпочитана свежа или суха подправка (с трапезна чубрица ;) са просто супер). 

Сервираме веднага с нарязани домати или зелена салата и чаша айрян...

Method:
In a bowl mix together the lightly beaten eggs and mashed white or feta cheese and stir with a fork. Add the diced cheese and mix again. 

Spoon some of the mixture over the slice of bread and spread evenly.

Place into the oven and grill on 180C or 160C with fan for 8-10 minutes or until golden.

Remove and sprinkle with preferred fresh or dry seasoning (optional).

Serve immediately with sliced ​​tomatoes or green salad and a cup of buttermilk... 


Идеалната неделна закуска - както сутрешна, така и следобедна...


И в унисон със слънчевото настроение на лщбимите ми мързеливи банички :) искам да специално да благодаря на Ирена @ MY WANDERING SPOON - чудесен кулинар и блогър, за прекрасната награда за приятелство, която беше така мила и щедра да сподели с мен!!!


Ирена, благодаря ти, че ме удостояваш с честта и удоволствието да съм сред твоите приятели и да се наслаждавам на прекрасните ти кулинарни предложения!!!

И бих искала да споделя тази приятелска награда с Еликсир @ Кулинарен Еликсир, с което искам да й благодаря още веднъж, че е моя приятелка, и без да я ангажирам с условия за препращането на наградата - освен ако разбира се :) тя сама не иска да я сподели с останлите си приятели - което би било огромно удоволствие за мен!!! 

А :)) и бих искала да използвам повода  и да я поканя вече официално да ми върне визитата, като представи някой/и от собствените си кулинарни еликсири при мен!!!

Еликсирче, заповядай когато ти е удобно и ако ти е приятно, мила - за мен ще бъде чест и удоволствие!!! 



Blogging tips