Бърза, лесна и много приятна рецепта за любителите на провокативни ястия с изискан вкус. Въпреки че е семпла като съставки, комбинацията е невероятна специфично пикантна. Пробвала съм през годините какви ли не вариации с допълнителни подправки, но крайният ефект никога не се е получавал така добре според мен поне, както в оригиналната рецепта..
Необходими продукти:
400-500 гр. Пилешки гърди
250 гр. Култивирани печурки
200 гр. (1 малка опаковка) заквасена сметана
2 с.л. зехтин
½ ч.ч. вода
½ ч.л сол
½ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди. Нарежете на средни по големина хапки. Измитите и подсушени гъби нарежете на едро, като по-дребните можете да оставите и цели. Задушете на умерен огън за около 20-25 минути с 2 лъжици зехтин и ½ ч.ч. вода, докато остане само на мазнина. Добавете заквасената сметана и разбъркайте добре. Намалете на по-ниска степен и оставетеда поври за още15-20 минути, като разбърквате периодично. Веднага след като свалите от огъня, посолете и овкусете с черен пипер.
И това ще опитам Мина. Класика, а тъкмо имам и гъбки
ReplyDelete