AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, May 31, 2021

Панакота с малини и крем сирене (Кето, НВ) / Raspberry Cream Cheese Panna Cotta (Keto, Low Carb)

 


Вероятно като форма на молитва за неидващото лято, напоследък ме едно такова постоянно креместо :)
Всичко ниско въглехидратно вкъщи бива превръщано в кремчета всякакви - леки, свежи и подлудяващо вкусни!!
Идеални и за нережимни десерти.

Необходими продукти:
100 г крем сирене
200 г малини, свежи или замразени
200 мл млечна сметана (30%-35%)
2-3 с.л. еритритол (или захар, мед за нережимни десерти)
1/2 с.л. емулсия малина, или 2-3 капки есенция малина
200 мл пълномаслено прясно мляко
10 г желатин
30 мл студена вода 

За гарниране:
50 г малини, свежи или замразени
листенца свежа мента

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути.
В блендер или кухнески робот смесваме крем сиренето, малините, млечната сметана, еритритола (или захарта) и емулсията или есенцията и смиламе до хомогенна смес.
В малък съд кипваме прясното мляко, отстраняваме от огъна и след минута добавяме накиснатия желатин, като разбъркваме до пълното му разтваряне.
Добавяме към малиновата смес и блендираме за кратко.
Разпределяме по чашките и оставяме в хладилника да стегне за  3-4 часа.
Преди да поднесем, гарнираме със свежи или замразени малини и листенца свежа мента.


Лъжичка ароматна лятна свежест :)


No comments:

Post a Comment

Blogging tips