AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, May 24, 2021

Панакота с кисело мляко, боровинки и розова вода (Кето) / Rosewater Yogurt Panna Cotta with Blueberries (Keto)

 


Хапка свежа боровинкова магия с дъх на рози за настъпващите летни дни :)

Необходими продукти:

200 г боровинки, свежи или замразени
200 г високомаслено кисело мляко
2-3 с.л. еритритол (или кафява захар за нережимен десерт
1 ч.л. емулсия боровинка (или 2-3 капки есенция боровинка)
1 ч.л. натурална розова вода, по избор
200 мл млечна сметана
10 г желатин
30 мл студена вода

За гарниране:
50 г свежи или замразени боровинки

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути.
В блендер или кухнески робот смесваме боровинките, киселото мляко, еритритола (или захарта) и ароматите и смиламе до хомогенна смес.
В малък съд кипваме млечната сметана, отстраняваме от огъна и след около минута добавяме накиснатия желатин, като разбъркваме до пълното му разтваряне.
Добавяме на струйка към боровинковата смес, като разбъркваме енергично.
Разпределяме по избраните купички или чашки и оставяме в хладилника да стегне за  3-4 часа.
Гарнираме със свежи или замразени боровинки, преди да поднесем.



No comments:

Post a Comment

Blogging tips