Урбанизирана версия на любимата от детството печена царевица :)
Необходими продукти:
4 бр млечна царевица (бях я поръчала през farmhopping преди седмица-две, но в момента нещо не я виждам)
2-3 с.л. зехтин
едро смляна морска сол, на вкус
50-60 г масло
връзка свеж копър, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и подсушаваме върху кухненска хартия царевицата.
Намазваме всяка от царевиците със зехтин от всички страни .
Печем на грил тиган (или грил) на средно силен огън по 3-4 минути от всяка страна, или докато царевицата започне да пука и се покрие с апетитни черни петънца - около 10-12 минути.
Намазваме обилно още горещата царевица с масло и поръсваме със сол и копър на вкус
Перфектната гарнитура към печени и гриловани леки месца...
Бързо, лесно и адски вкусно!!
Прелест!
ReplyDeleteБлагодаря :)
DeleteОбожавам царевица! Ще пробвам задължително твоя начин. Само да попитам преди това, вариш ли я?
ReplyDeleteПоздрави и хубав ден! ;-)
Светлана, не съм я варила предварително - директно я пекох на тигана, но вероятно времето за печене трябва да съответства на млечността на царевицата - ако е по-зряла, може и да и трябва малко повечко време да се изпече, но и да не се прегаря... Идеята беше да пресъздам автентичния вкус на печената на жар царевица, а със сварена не би било същото :)
ReplyDeleteПоздрави и от мен и усмихнат следобед!!!
Прекрасно предложение за печена на грил - тиган царевица.Много, много вкусно .
ReplyDeleteПоздрави !
Благодаря, Елена :)
DeleteМммм, каква ухаеща урбанизирана :)) царевичка, Мина! И любим начин на овкусяване! Точно по този начин най-често я хапваме и ние!
ReplyDeleteБети, и на нас ни е особено любима така :) лагодаря ти!!
DeleteКакви ти месца,не ги искам,давай царевицата насам,скъпа,невероятна е!Така апетитно се е джъзнала и с тези масло и копър,мммм-истинско лятно вълшебство!Прегръдки и целувки за всички!
ReplyDelete