КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Wednesday, September 17, 2014

Средиземноморски брускети с тесто за пица / Mediterranean Bruschetta with Pizza Dough



Лятото е любимия ми сезон и вероятно затова не мога да остана равнодушна към рецепти, пропити от вкуса му - въздействат ми като сладки спомени, които имат силата да сгряват и да връщат усещането за зрелите горещи дни с привкус на безвремие от детството :)
А ако се приготвят бързо и лесно, присъстват целогодишно в менюто ни!

Ето и следващото ми предложение, с което гостувам като автор в La Vita e Bella


Необходими продукти:

1 опаковка тесто за пица Bella (600 гр.)
3 зрели домата
150 г маслинова паста
1 стрък пресен лук
1 скилидка чесън, пресован
1/4 до 1/2 лютива чушка, по избор
1 стръкче свеж босилек, или 1-2 щипки сух
3-4 с.л. зехтин + допълнително за поръсване
1 с.л. балсамов оцет
1 ч.л. горчица
1/4 ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
1 щипка прясно смлян пипер, или на вкус
листенца свеж босилек за поднасяне, по избор


Начин на приготвяне:

Подготовка: 15 миути
Приготвяне: 15 минути

Размразете тестото за пица (най-добре като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).
Загрейте предварително фурната до 200С.
Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.
Измийте и подсушете доматите, лука, чушката и босилека (ако е свеж).
Разстелете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и изрежете кръгове с размера на голяма чаща или малка купа (10-12 см).
Разположете на разстояние в застелената с хартия за печене тава.
Поръсете със зехтин и разнесете с четка.
Печете в предварително загрята до 200С фурна около 15 минути, или до златисто кафяво.


Междувременно почистете доматите от семето и нарежете на кубчета.
Нарежете на ситно лука, част от лютивата чушка и босилека и прибавете към доматите.
В малка купа смесете зехтина, балсамовия оцет, пресования чесън, горчицата, солта и пипер, разбъркайте и овкусете доматите с дресинга.
След като брускетите са готови, веднага намажете с пастата от маслини и с малка решетъчна лъжица или голяма вилица разпределете отгоре доматената смес.
Гарнирайте с листенца босилек и поднесете горещи.







16 comments:

  1. Лесно и много вкусно! С удоволствие бих си хапнала! :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пристрастяващо вкусни са, Тили - горвещо ги препоръчвам :)

      Delete
  2. Взех си една,докато скролвах,мила,толкова са неустоими и красотни тези твои брускетки!Великолепна рецепта,много ми харесва и ще я приготвя със сигурност!Прегръдка с пожелание за много успешен ден! :))

    ReplyDelete
  3. Ето това предложение, няма как да го подмине човек!:) С този средиземноморски полъх, с тези вкусни продукти и омайващи снимки... Честито гостуване, прекрасен избор на рецепта! Прегръдки!

    ReplyDelete
  4. Невероятни са тези малки ароматни брускети, неустоими! Прекрасна идея за неочаквани гости или парти, ще се възползвам :) Снимките ти ме привличат като магнит, Мина!
    Желая ти успех в начинанието!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Страхотна идея и уникални снимки, Мина! И колко златисти са станали брускетите! Мисля, че в събота това ще закусваме вкъщи :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  6. Отново чудесна идея, Мина! Ще се възползвам от нея при първия подходящ случай :)
    Днес отново е слънчево и затова ти изпращам все още летни поздрави :)

    ReplyDelete
  7. Разкошни, свежи и лесни за приготвяне. Поздрави!

    ReplyDelete
  8. Мина, Мина, снимките ти са като пано за стената! Толкова колоритни и красиви, браво!
    А брускетите... Ммм, и тук усещам как божествено ухаят! Прегръдки и усмихнато утре. :)

    ReplyDelete
  9. Абе, Мина, мернах ги тия прекрасни мини мици, очите ми останаха в тях. А снимките ти са толкова прекрасни и ефектни. Поздрави и прегръдки

    ReplyDelete
  10. Чудесни са тези брускети! И какви красиви и примамващи снимки си им направила... да му се прияде на човек докато разглежда.

    ReplyDelete
  11. Прекрасни брускети!
    Запазвам си рецептата и много скоро ще опитаме тези хапки с ухание на Средиземноморие.

    ReplyDelete
  12. Прекрасни брускети!
    Запазвам си рецептата и много скоро ще опитаме тези хапки с ухание на Средиземноморие.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря!! Уникално вкусни са :) и стават както на малки брускети, така и на една голяма "обща" брускета - хрупкава и уханна!!

      Delete

Blogging tips