AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, August 20, 2018

Чийзкейк тарталетки с праскови / Fresh Peach Cheesecake Tarts



Леки, хрупкави, дискретно сладки - с въздушен крем, сочни ароматни резенчета праскови и свежа мента – предусещате ли вече вкуса на лятото??!
Защото чийзкейк тарталетките с бутер тесто Bella и праскови са самото му въплъщение :)


Рецептата е включена и в кулинарния блог La Vita e Bella :)



Необходими продукти:

1 опаковка (2 х 400 г) бутер тесто BELLA
200 г крем сирене
200 г заквасена сметана
5 с.л. захар, или на вкус
1 ч.л. екстракт ванилия
100 мл млечна сметана
1 яйце
2 праскови
Листенца свежа мента, за гарниране


Начин на приготвяне:

Ако ползаме замразено бутер тесто, го размразяваме, като го прехвърляме от предната вечер в хладилника или за около 40 минути на стайна температура.
Загряваме предварително фурната на 200С или 180С с вентилатор.


Застиламе 2 плитки тави с хартия за печене и оставяме настрани (или ако ползваме 1 тава – печем тарталетките последователно, като останалото бутер тесто съхраняваме в хладилника).


Измиваме и подсушаваме прасковите и листенцата мента.


Разстиламе първия лист бутер тесто върху набрашнена работна повърхност, разточваме леко с точилка и с остър нож нарязваме на 9 еднакви правоъгълника, доколкото е възможно ;)
Вътре във всеки от правоъгълниците прорязваме с върха на ножа, но без да режем до края на тестото,  по малки правоъгълничета, като оставяме около 1.5 см борд от всички страни.
Повтаряме и с втората кора.


Подреждаме тарталетките в предварително зстланите с хартия за печене тави – на разстояние една от друга, намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар.
Ако ни останат тарталетки, които не се побират в подготвените тави, съхраняваме в хладилника, без да ги мажем предварително с яйце и поръсваме със захар, а свършваме това непосредствено преди самото печене...
Печем в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна около 10-12 минути, или до златисто.
Изваждаме готовите тарталети и оставяме да изстинат.


През това време разбиваме крем сиренето, сметаната, захарта и ванилията до гладък крем.
В отделна купа разбиваме млечната сметана до меки връхчета и на части добавяме към чийз крема, като разбъркваме със шпатула внимателно от долу нагоре до пухкав крем.
С лъжица за дозиране на кафе (или с най-обикновена лъжица, или пръсти) притискаме вниматевлно надолу правоъгълника в средата на всяка от тарталетките, като, ако е необходими, прорязваме с остър нож, ако е слепнал с борда – за да си подготвим основата за крема.


Разпределяме чийзкрема между тарталетките – около 2 с.л. на тарталетка :)


Преди да поднесем, нарязваме прасковите на тънки резенчета и подреждаме със застъпване по 3 върху всяка от тарталетките.


Гарнираме с листенца свежа мента...


... и поднасяме с предпочитана гореща или студена напитка :)


И се наслаждаваме на неподправения вкус на лятото!! :)



2 comments:

  1. Чудесни и лесни тарталетки, Мина!
    Още можем да се радваме на тези плодове, пресни, и да ги влагаме и в десерти.

    ReplyDelete
  2. This pastry looks incredibly delicious especially with tea. Yum, this looks great! Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
    Greg Prosmushkin

    ReplyDelete

Blogging tips