МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Thursday, December 7, 2017

Торта капучино / Cappuccino Cake



Точно преди 19 години,  на днешната дата,  животът ми придоби истинския си смисъл :)

И преди това съм била щастлива - и преди това съм обичала, и преди това съм била обичана... Но от този ден нататък и щастието, и любовта придобиха ново, необозримо дотогава измерение!! И въпреки че мъничката шушка, променила в онзи ден живота ни завинаги, днес е вече голям мъж, няма ден, в който да не благодарим на бога, че ни дари точно с тази най-прекрасна шушка, и че му помогна да израсне точно в прекрасния млад мъж, който е днес!!!

Честит рожден ден, наше пораснало момче!!

Бъди винаги себе си!! Следвай смело сърцето си!! И нека бог те води в пътя ти!!!


Необходими продукти:
за торта с диаметър 22 см

За блата:
30 г брашно
100 г натурален бадемов марципан
2 малки яйца, жълтъците разделени от белтъците
30 г кристална захар
1-2 капки концентрирана есенция бадем
1 щипка сол

За шоколадовия крем:
10 г желатин
40 мл студена вода
200 мл млечна сметана
100 г тъмен шоколад за топене
50 г млечен шоколад за топене
2-3 капки концентрирана есенция каула кафе, по избор
200 г крем сирене

За ваниловия мус:
10 г желатин
40 мл студена вода
100 + 100 мл млечна сметана
50 г бял шоколад за топене
200 г крем сирене
3-4 с.л. мед, разтопен и охладен
1 с.л. чист екстракт от ванилия

За кафе муса:
20 г желатин
100 мл силно студено кафе еспресо
200 + 200 мл млечна сметана
150 г тъмен шоколад за топене
150 г млечен шоколад за топене
200 г крем сирене

За декориране:
златен дъст, по избор
1-2 с.л. какао на прах, за поръсване
Резци снежинки
Резци трилистна бодлива зеленика


Рецептата за тортата  - малко по-късно ;)

1 comment:

  1. Как добре разбирам майчиното ти сърце, Мина!
    И тортата е доказателство - толкова любов си вложила, прекрасна е!
    Нека момчето ти е винаги обградено с толкова грижа и обич от всички!
    Желая му много късмет!

    ReplyDelete

Blogging tips