СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, October 3, 2017

Сочни пържоли с мус от тиквички и Philadelphia с лук и пиперки и свежа салата / Juicy Pork Chops with Philadelphia Onion and Peppers Zucchini mousse and Fresh Salad




Неведнъж съм споделяла за безграничнто си любопитство относно нови вкусове, затова и с ентусиазъм приех предложението на Philadelphia да пробвам новия им продукт - Philadelphia с лук и пиперки...


Philadelphia е проверена и предпочитана у нас марка и отново категорично ни спечели с новото си предложение.

Фина консистенция, нежен и мек вкус и завладяващ аромат – грабваща сетивата комбинация!!

Избрах с новата Philadelphia с лук и пиперки да приготвя към заплануваните сочни пържоли и пухкав мус с тиквички и сметана, които само да подчертаят качестата на крем сиренето - защото Philadelphia, освен че е страхотна за директно похапване, е незаменим помощник и при приготвянето на изискани, лесни и впечатляващи ястия - тайната съставка, която превръща обикновената рецепта в звездата на масата.

Гарнирани така, сочните пържолки бяха приети като поредното гурме изживяване у нас - а моите хора са изключително взискателни и прецизни в преценката си, защото знам как да ги глезя с нови кулинарни изживявания ;)


Необходими продукти:
За 4 порции

За муса от тиквички и Philadelphia с лук и пиперки:
1 опаковка Philadelphia с лук и пиперки
200 г (1 средно голяма ) тиквичка, нарязана на кубчета
1-2 стръка пресен лук
2 с.л. зехтин
30 г масло
200 + 200 мл млечна сметана
¼ ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер, или на вкус
10 г (1 пакетче) желатин на прах
50 мл студена вода

За котлетите:
4 свински котлета
2-3 с.л. зехтин
60 г масло
3-4 листенца свежа салвия (градински чай), или голяма щипка суха
2-3 скилидки чесън, по избор
½ ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
½ ч.л. прясно смлян черен пипер, или на вкус

За свежата салата:
1 салата айсберг
12-16 чери доматчета
1-2 стръка пресен лук
3-4 с.л. зехтин
½ ч.л. горчица
½ ч.л. мед, по избор
Прясно изцеден сок от ½ лимон
¼ ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер, или на вкус
Пресен магданоз, за поръсване



Начин на приготвяне:

На муса:
Можем да приготвим муса от предния ден.
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути.
В съд с тежко дъно загряваме зехтина на средно силен огън, добавяме нарязаната на кубчета тиквичка и маслото  и задушаваме с част от солта и пипера за 4-5 минути, или докато омекне.
Добавяме 200 мл млечна сметана и оставяме да къкри на слаб огън още 4-5 минути, или докато сметаната се редуцира наполовина.
Отстраняваме от огъня, добавяме накиснатия в студена вода желатин и разбъркваме до пълното му разтваряне.
Прехвърляме в голяма купа, пасираме до гладка смес и охлаждаме на водна баня до стайна температура.
Добавяме кремсиренето Philadelphia с лук и пиперки и пасираме до гладък крем.
Ако е необходимо, доовкусяваме с останлата част от солата и пипера.
Разбиваме останалите 200 мл млечна сметана до меки връхчета и на части добавяме към крема, като разбъркваме с шпатула от долу нагоре, до пълното усвояване на сметаната.
По избор, разпределяме по предварително намаслени чашки за крем карамел или форми, или покриваме купата със свежо фолио и оставяме в хладилника да стяга.
Преди сервиране обръщаме купичките в чиниите за сервиране, или оформяме към порциите с лъжица за сладолед.


На котлетите:
Измиваме и подсушаваме котлетите върху кухненска хартия и нарязваме леко напречно само мазниата, за да не се деформират при готвенето.
Втриваме в котлетите от всички страни зехтина, солта и пипера и оставяме да се мариноват, покрити със свежо фолио в хладилника за 20-30 минути или за през нощта.
В чугунен тиган (или тиган с тежко дъно) загряваме зехтина и запържваме котлетите за 1-2 минути от едната страна, като междувременно добавяме маслото, скилидките чесън и салвията.
Обръщаме котлетите и запържваме за 1-2 минути и от другата страна , като поливаме непрекъснато с лъжица с мазнината – за по-бързо приготвяне и по-апетитен загар.
Повтаряме процедурата с обръщането още веднъж, като не преставаме да поливаме с горещата мазнина – общо по 4-5 минути на страна за средно дебели котлети.
Изваждаме от тигана и оставяме да си отпочинат почти толкова време, колкото сме ги готвили.


На салатата:
Междувременно приготвяме свежата салата, като накъсаме на едро измитата и подсушена салата айсберг в голяма купа и смесим с нарязаните наполовина чери домати и ситно нарязания пресен лук.
Разбъркваме подправките за дресинга, овкусяваме и поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.



Поднасяме котлетите, поръсени със соса от пърженето и гарнирани с щедра порция от муса с тиквички и Philadelphia с лук и пиперки и свежа салата.


Остатъка от муса можем да предложим с препечена багета като студено предястие или разядка.


Поднесени традиционно или раздвижено, пържолките са все така крехки, сочни и вкусни и се допълват перфектно с муса, салатката и чаша предпочитано вино ;)


Наздраве! :)





1 comment:

  1. Изумително вкусно звучи и изглежда!

    ReplyDelete

Blogging tips