КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Friday, March 25, 2016

Флан с извара и тиквички / Ricotta Zucchini Flan



Ето и соленото ми предложение, вдъхновено от продуктите на Olympus Bulgaria - фино и изискано предястие с нежен кадифен вкус, което аз лично си позволявам да поднасям дори и като лек обяд или вечеря ;)

Необходими продукти:

200 г извара Olympus
200 г тиквички, нарязани на кубчета
200 мл млечна сметана
4 яйца
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло Olympus
1с.л. свеж копър, ситно нарязан
½ ч.л. едро смляна морска (или хималайска) сол, или на вкус
¼ прясно смлян черен пипер, или на вкус

А с малката черна престилка от Olympus Bulgaria - времето в кухнята е винаги празник, на който звездата неизменно съм аз!! :))


 Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната на 160С.
Задушаваме в зехтина и маслото тиквичките със солта и пипера за 4-5 минути, или докато омекнат.
Добавяме млечната сметана и изварата, отстраняваме от огъня и пасираме до гладка смес.
Добавяме едно по едно яйцата и пасираме до пълното им усвояване.
Подправяме с копъра и разбъркваме
Намасляваме форми за суфле или мъфини и разсипваме сместа по формите.
Печем на водна баня в предварително загрята до 160С фурна за 40 минути.
Обръщаме готовия флан в чинийка или върху чесново хлебче, гарнираме  с овкусена извара и песто и декорираме със стръкче маточина (или копър).





4 comments:

  1. Прекрасно - и рецептата, и снимките, особено ефектна е тази, на която ти не се виждаш...оригинално:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Нали?! Снимка под прикритие ;)

      Delete
  2. Прекрасна е тази рецепта, много оригинално предложение.Ще я изпробвам , особено когато станат нашите тиквички.Затова и събирам подобни рецепти, защото обикновено имаме много тиквички в градината.
    Поздрави !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ели, горещо я препоръчвам :) лека и приятна е - страхотен начин за приготвяне на домашните тиквички..
      Поздрави и от мен!!

      Delete

Blogging tips