AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, January 12, 2015

Пурички с точени кори и шипков мармалад / Phyllo Rose Hip Jam Cigars


Пурички с хрупкава коричка и дъхав шипков мармалад - кой би им устоял?! Напомнят ми на вкус пирожките с шипков мармалад от детството ми, но без да са пържени и не така тестени - затова спокойно можете да ги поднесете, както на семейно събиране, така и на детско парти.

Приготвят се бързо и лесно и са така очарователни! Единственият им недостатък е, че свършват дори още по бързо и неусетно :) 

Рецептата е вече хит в кулинарния блог  La Vita e Bella




Необходими продукти:

1 пакет точени кори Белла
100 г краве масло
200-250 г шипков мармалад
1 яйце
2 с.л. зехтин
2 с.л. прясно мляко



Подготовката на пуричките отнема не повече от 10-ина минути, а приготвянето около 15 минути.

Начин на приготвяне:

Загрeйте предварително фурната до 180С или 160С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене и оставете настрани.
Отделете една от корите за запълване краищата на пуричките.
Разбийте в малка купа яйцето със зехтина и прясното мляко.
Разстелете първия лист фини кори върху равна работна повърхност и намажете равномерно с масло с помощта на четка.
Прегънете 1/3 от кората към средата на ляво.



Прегънете и останалата 1/3 на дясно, така че третинките взаимно да се прихлупят и намажете с масло.
Навийте стегнато на тънка точилка (или пръчка от дървена закачалка).



Извадете точилката и поставете навитата кора в чаша.
С помощта на пош и накрайник напълнете кухината от точилката с шипков мармалад, като оставите място и за "тапите", а който ще запълните краищата.



Откъснете парченце от заделената кора и запълнете добре краищата на пуричките, за да не изтича мармалада при печенето.
Подредете на разстояние в покрита с хартия за печена тава и намажете с ряазбито със зехтин и прясно мляко яйце.



Печете в предварително загрята до 180С или 160С с вентилатор фурна за 10-15 минути, или до златисто.



Извадете от фурната и охладете върху решетка, преди да поднесете.



14 comments:

  1. Лелее, как съм гладна, а ти как ми действаш зловредно с тези златни, хрупкави и адски вкусни пурички... Нямаш милост, Мина! Нямам кори, но специално ще мина довечера през магазина да купя и ще ги направя. :)) Прекрасни са и ти също!
    Приятен ден и успешна седмица от мен! Прегръдка!

    ReplyDelete
  2. Много лесна, бърза и вкусна рецепта.Чудесни са.Баба ми навремето приготвяше чуден шипков мармалад, тази рецепта с точени кори би и харесала много, защото приготвяше много сладкиши.
    Поздрави !

    ReplyDelete
  3. Представих си ги още топли-топли излезли от печката, колко ли са ароматни и хрупкави, направо разкошни!
    Поздрави, Мина!

    ReplyDelete
  4. Чудесни са, Мина!
    Бих ги хапнала и в солен вариант!

    ReplyDelete
  5. Наистина са неустоими! Благодаря за идеята, Мина! Страхотни пурички!

    ReplyDelete
  6. Супер идея! Хрупкави и разкошни! А за снимките нямам думи!
    Поздравления, Мина!

    ReplyDelete
  7. Жестоко! Направо ги вкусвам!

    ReplyDelete
  8. Прелестни пурички! ...както и снимките! Поздравления, Мина!
    Още утре ще ги направя :)

    ReplyDelete
  9. Уникално изглеждат!

    ReplyDelete
  10. Невероятни пурички,Мина!Тъкмо да възкликна как ги оформи толкова идеални и ти си показала нагледно-играчка е,но си струва заради ефекта!А пък колко са златисти,мммм,разкош!
    Сърдечен поздрав и прегръдки от нас!

    ReplyDelete
  11. И пуричките, и снимките са невероятни! Прегръдка, Мина! :)

    ReplyDelete
  12. Такива съм правила в солен вариант, но със сигурност ще пробвам и тези. Благодаря, Мина!

    ReplyDelete
  13. Днес една колежка ми донесе, направени по твоя рецепта. Чудни са! Тези дни и аз ще приготвя.
    Поздрави!

    ReplyDelete
  14. Аз ги напълних предварително с кайма и се получи добре

    ReplyDelete

Blogging tips