AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Wednesday, December 24, 2014

Снежинки от точени кори / Phyllo Dough Snowflakes





Мечтаете ли си понякога за снежна зима? Не забързана, мъглива,  угрижена, сива, опушена и кална - а спокойна, бяла, тиха, светла, с пухкав сняг, подканващи преспи, загадъчни пъртини и дъх на празници, канела и домашен уют? И за завладяващата магия на снежинките?

Снежинките! Тайната най-вероятно е в снежинките...

Предлагам ви да си приготвите малко снежна магия бързо и лесно и да заредите всички вкъщи с ведро празнично настроение :)

Можете да видите рецептата и в кулинарния блог La Vita e Bella


Подготовката на снежинките отнема около 20-30 минути, а приготвянето им от 5 до 15 минути, ако дозите за печене са повече от една.

Необходими продукти:

3, 6 или 9 листа точени кори Белла
30 гр масло
3-4 с.л. пудра захар
канела или какао, по избор


Начин на приготвяне:

Загрeйте предварително фурната на 200С или 180С с вентилатор.
Застелете дъното на плитка тава с хартия за печене и оставете настрани.
Разделете пакета точени кори на 3 по 3 листа
Разстелете първия лист върху равна работна повърхност и намажете равномерно с масло с помощта на четка.
Наложете отгоре втория лист и намажете с масло.
Наложете и последния лист и отново намажете равномерно с масло.
Разрежете с кухненска ножица наслоените кори напречно през средата - ще получите два симетрични правоъгълника.
Прегънете на триъгълник и изрежете остатъка, за да получите квадрат.
Повторете с останалите парчета наложени кори и оформете различни по големина квадрати.
Прегънете всеки от квадратите, както е показано на снимките по-долу, и с помощта на ножица или резец за бисквитки изрежете триъгълници, полукръгчета и каквито ви хрумне други геометрични форми, за да оформи.
Тук спокойно можете да включите малчуганите в семейството да помагат, като дадат воля на въображението си и оформят сами снежинките :)


Разгънете внимателно изрязаните вече снежинки и подредете в застланата с хартия за печене тава.
Напръскайте снежинките с разтопено масло и печете в предварително загрята до 200С или 180С с вентилатор фурна за 5 - 8 минути, или до златисто, като внимавате да не ги препечете прекалено.
Извадете от фурната и поръсете през сито с пудра захар.


Поднесете с мляко, горещ шоколад, чай или кафе - за закуска или като междини хапване.
По избор можете да поръсите някои от снежинките с щипка канела или какао...
И не се притеснявайте, че някоя от снежинките може междувременно и да се поначупи - остават си все така очарователни, хрупкави, ароматни и вкусни!


Можете да поднесете снежинките, поръсени с фино настърган пармезан, или друго предпочитано сирене, като добавка или декорация към вкусни домашни супи :)


Светли и благословени празници, скъпи приятели!!!


9 comments:

  1. Мина, как пък ти хрумна! Страхотни снежинки, страхотна идея - и в сладкия, и в соления вариант, за който намекваш. :)
    Светли празници!

    ReplyDelete
  2. Мина,отново много креативна и находчива идея,претврена майсторски!Наистина много светлина лъха от кадрите,някак белоснежни и много красиви!
    Сърдечни пожелания за благословени,уютни и много вкусни празнични дни!Весела Коледа,мила!

    ReplyDelete
  3. Светли празници, Мина!
    Нека в дома ти има здраве, любов и благополучие!

    Страхотна и много красива идея!

    ReplyDelete
  4. Много ефектно и оригинално!
    Весели празници, Мина!

    ReplyDelete
  5. Весели празници, Мина!
    Страхотна снежинкова фиеста!

    ReplyDelete
  6. Красиви и нежни снежинки, Мина!
    Весела Коледа! Бъдете живи и здрави!

    ReplyDelete
  7. Честита Коледа! Здраве, щастие и късмет!

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Ах, че са прекрасни, Мина! Весели празници!

    ReplyDelete

Blogging tips