AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Sunday, December 7, 2014

Торта Фереро Роше / Ferrero Rocher Cake




На днешния ден преди 16 години на бял свят се появи най-голямата ми любов и най-голямото ни щастие :)

Да ни е жив и здрав младежът - нека следва мечтите си и нека бог го закриля и подкрепя по пътя му!!

Рецептата е адаптирана за форма с размер 20-22 см

Необходими продукти:

За блатовете:
7 големи яйца
100 г кафява захар
200 г запечени лешници, фино смлени, или лешниково брашно
3 с. л. брашно
3 с. л. какао на прах
3 ч.л. бакпулвер

За глазурата:
300 г безсолно масло, на стайна температура
300 г тъмен шоколад 70% , нарязан на парченца или шоколадов дропс
300 г Нутела
50 г вафлени рулца (или пурички, вафли с лешников пълнеж), намачкани

За декориране:
12 бонбона фереро Роше
50 г запечени лешници, едро нарязани
30-50 г вафлени рулца (или пурички, вафли с лешников пълнеж), намачкани

Начин на приготвяне:

На блатовете:
Загряваме фурната до 180С.
Покриваме дъното на 2 форми с подвижен борд 20-22 см с хартия за печене и намасляваме стените (или печем блатовете последователно).
Пресяваме брашното, какаото и бакпулвера. Добавяме смлените лешници и разбъркваме.
Разбиваме в голяма купа яйцата на пяна с миксер на висока скорост за 3-4 минути, бавно добавяме захарта и продължаваме да разбиваме, докато сместа утрои обема си - около 5-6 минути.
Добавяме на три пъти сухите съставки и разбъркваме от долу нагоре със силиконова шпатула или дървена лъжица.
Разделяме тестото равномерно между двете 20-22 см форми и се печем в предварително загрята до 180С фурна около 20-25 минути, или докато забита в центъра клечка излезе чиста.
След като блатовете са готови, оставяме да се охладят във формите за 5 минути, след което ги прехвърля къме да се охладят напълно върху решетка.

На глазурата:
Разтопяваме шоколада на водна баня и оставяме да се охлади до стайна температура.
Разбиваме с миксер маслото, охладения шоколад и Нутелата, докато се смесят напълно.

Сглобяване на тортата:
След като блатовете се охладят напълно, разделяме напречно всеки от тях на 2 равни слоя.
Изсипваме  вафлените рулца в плик и намачкваме с точилка или чук за пържоли.
Разделяме глазурата на 4 равни части
Намазваме леко от глазурата в центъра на подноса. поставяме отгоре първия блат и притискаме леко, за да го прикрепим.
Стягаме с ринг за торти и изсипваме първата 1/4 от глазурата върху блата и разнасяме равномерно.
Поръсваме с 1/4 от намачканите вафлени рулца.
Повтаряме процедурата и с останалите блатове, като последния блат оставяме непокрит с глазура и оставяме в хладилника да стегне.
Смесваме предварително останалата глазура с намачканите вафлени рулца и измазваме охладената вече торта равномерно от всички страни.
Смесваме едро нарязаните лешници и вафлените корички за глазурата и покриваме тортата отстрани, като си помагаме с длан.
Украсяваме с бонбоните и връщаме тортата в хладилника.
Преди да поднесем, нарязваме и оставяме да се отпусне на стайна температура за около час.





18 comments:

  1. Честит да ви е рожденика, Мина!
    Много късмет в живота и много постигнати мечти!
    Весел празник на вас!

    ReplyDelete
  2. Честит да ви е рожденика, Мина!
    Да е здрав и благословен, и да следва мечтите си!
    Похапнах при Ина торта, та ще мога да почакам и твоята рецепта :)
    Хубав ден от мен!

    ReplyDelete
  3. Жестоки сте днес с тия торти! Да ти е много щастливо и здраво момчето! Прекрасни снимки!
    Приказен ден от мен!

    ReplyDelete
  4. Ау, това е тортата! Страхотна е просто! Ама наистина!

    ReplyDelete
  5. Май сте се наговорили с Инчето... :)
    Мина, да ви е жив и здрав рожденикът, да споделяте все такива сладки моменти заедно и да следва винаги смело мечтите си!
    А тортата... Тортата е вълшебна!
    Прегръдки. :)

    ReplyDelete
  6. Е, богата и страшно вкусна торта си направила, Мина! Много, много, много съблазнителна!
    Да е здрав, силен, смел и щастлив да рожденикът ти, мила! Да преследва и сбъдва мечтите си!
    Хубав празник!

    ReplyDelete
  7. Да ви е жив и здрав рожденика! Нека животът да му е сладък и прекрасен, като тортата!
    Весел празник!

    ReplyDelete
  8. Да ти е жив и здрав сина, Мина - нека се сбъдне пожеланото от теб!
    Чудесна е тортата!

    ReplyDelete
  9. Шоколадова разкошотия .

    ReplyDelete
  10. Честит рожден ден на моя приятел,Мина!
    От сърце му го честитя и му пожелавам живот,сладък и вкусен като тази невероятна торта!
    Прекрасна е,а снимките-изумителни!
    Да ви е сладко на цялото семейство,весели и ползотворни предстоящи и настоящи празници!

    ReplyDelete
  11. Невероятна е тортата, Мина! Здраве, щастие и безброй сбъднати мечти на рожденика ти пожелавам! :)

    ReplyDelete
  12. Тортата е великолепна.Ще я направя за нова година пък да видим какво ще излезе.Поздрави и весели празници.

    ReplyDelete
  13. Hi, first time here and love this blog. Google translator tells me this is bulgarian. Could you please translate the following(especially the measurements) in English. The few things that were not translated properly by google.
    3 с. л. брашно
    3 с. л. какао на прах
    3 ч.л. бакпулвер
    Would love to try this cake.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi There and sorry for my late reply!! Please find below the requested measurements translation:
      3 tablespoons flour
      3 tablespoons cocoa powder
      3 tsp baking powder
      And you can also try google translator, as I really couldn't steal a moment to translate the recipe unfortunately - hope this will work for you for now:http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&prev=search&sl=bg&u=http://angellovescooking.blogspot.bg/2014/12/ferrero-rocher-cake.html&sandbox=0&usg=ALkJrhgLsRsYhEXDs8fqIIw014H7fV1Gew

      Delete
  14. What a beautiful , really beautiful ! Congratulations for this recipe and for all really tasty recipes ! We united to your blog for more and follow you . goodbye see you soon

    ReplyDelete
  15. Здравейте!
    Количеството лешниково брашно в блатовете 200 грама ли е?

    ReplyDelete

Blogging tips