КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Thursday, October 30, 2014

Многолистни бисквитки с пюре от тиква за Хелоуин / Puff Pastry Pumpkins with Pumpkin Puree



За много хора есента е предпочитан сезон и въпреки че съм запален почитател на лятото, самата аз също не успявам да остана равнодушна към многообразието от специфични есенни багри, вкусове и аромати и някак неволно пренасям тази си слабост и в кухнята - и трапезата ни започва да се обагря в есенни настроения и емоции.

Предложението ми за многолистни бисквитки с пюре от тиква, освен че е бързо и лесно за приготвяне, е много вкусно и особено интересно за малчуганите, които покрай интригуващата форма на бисквитките и неустоимия хрупкав вид на запеченото бутер тесто, ще се влюбят и в ароматния и леко карамелен вкус на глазурата!

Можете да видите рецептата и в кулинарния блог La Vita e Bella


Подготовката на многолистните бисквитки отнема от 15 до 20 минути, а приготвянето им - от 10 до 15 минути.

Необходими продукти:

2 кори бутер тесто Белла (800 гр)
2-3 с.л. кафява захар, за поръсване

За пюрето от тиква: 
100 гр тиква, едро настъргана
50 гр захар
2-3 с.л. вода
1 с.л. разтопено масло
1/2 ч.л. букет подправики (канела, карамфил, джинджифил, бял пипер, кардамон, кориандър, звездовиден анасон, индийско орехче), или само предпочитаните от тях


Начин на приготвяне: 

Размразете бутер тестото (най-добре, като го прехвърлите от предната вечер в хладилника).
В подходящ съд сварете на средно силен огън настърганата тиква, захарта и водата, докато водата почти се изпари.
Добавете подправките и маслото, разбъркайте и оставете настрани да се охлади.
След като сместа се охлади, пюрирайте в блендер или с пасатор.
Загрейте предварително фурната до 220С или 200С с вентилатор.
Застелете плитка и широка тава с хартия за печене.
Разстелете последователно корите бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност и с помощта на резец изрежете бисквитки с формата на тиква.
Подредете в покритата с хартия за печене тава изрязаните бисквитки на разстояние една от друга.


С остър нож оформете дълбоки надлъжни нарези по бисквитките.
С помощта на сладкарска четка нанесете от пюрето тънък слой върху всяка от бисквитките и поръсете с кафява захар.
Печете в предварително подгрята до 220С или 200С с вентилатор фурна в продължение на 10-15 минути, или докато бутер тестото се разлисти и се запече до златисто-кафяво.
Подредете изпечените бисквитки върху решетка за 4-5 мути - да се охладят.
Поднесете с билков чай, кафе или предпочитана топла напитка.


Така приготвени, многолистните бисквитки са и очарователно лакомство, с което можете да зарадвате децата и семейството си за Хелоуин :)





8 comments:

  1. И аз се влюбих в тези сладки тиквички, Мина! Ама какъв загар само, страхотни са! :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Много са сладурести тиквичките ти,Мина,отново интересно,забавно и много сполучливо предложение да си заслади човек душичката в това студено време.Прекрасни снимки,прекрасни!Поздрави най-специални за цялото любимо фемили!

    ReplyDelete
  3. Ехейййй - направо ми грабнаха очите тези тиквенца ! :) Трябва да се пробват !!!

    ReplyDelete
  4. Very lovely treats and delicious looking for a cup of coffee. Catherine

    ReplyDelete
  5. Ами да, не е само пролетта време за влюбване! Ето и аз се поддадох на емоцията от красотата на тези "тиквета", Мина. Невероятно вкусни ще да са! А снимките направо ми нашепват "Направи ги! Направи ги!" :)))
    Поздрави и пожелание за красива, усмихната вечер!

    ReplyDelete
  6. Тези тикви определено ще ги тествам, дори в различна форма! Много хубави изглеждат!
    Поздрави и много усмивки от мен! :)

    ReplyDelete
  7. Представих си ги едни такива хрупкави, ароматни, сладички ммм..., как да им устои човек!
    Поздрави, Мина :)

    ReplyDelete
  8. Толкова красиво приготвено и снимано! Направо да отмъкнеш едно многолистно тикве.. :).

    ReplyDelete

Blogging tips