AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, July 16, 2012

Пиле със зеленчуци / Chicken with Vegetables



Пиле в гърне е една от рецептите, които винаги съм искала да пробвам... И въпреки че в момента картофите са изключени тотално от менюто ми, импровизацията с "позволени зеленчуци" се получи удивително добре!!! Истински летен шедьовър :)






Необходими продукти:

1 цяло пиле - около 1.5 кг
1 тиквичка
2 моркова, пропускаме при НВ режим
2-3 зелени чушки
около 300 г зелен боб
2 средно големи домата
2 малки глави лук
1-2 люти чушлета, по избор
2-3 скилидки чесън, по избор
няколко стръка джоджен, или  нарязан на ситно
2-3 с.л. зехтин (аз го пропуснах :) и разчитах само на бульона от пилето)
сол и пипер, на вкус
червен пипер, на вкус
1-2 щипки суха мащерка
2 с.л. ситно нарязан свеж магданоз, за поръсване (моят си остана ситно нарязан, но ;) в хладилника)

*** Не съм добавяла вода или други течности, но зеленчуците и пилето си "пуснаха" достатъчно :)





Начин на приготвяне:

Измиваме и почистваме пилето и натриваме отвън и отвътре със сол, пипер, червен пипер и 1 с.л. зехтин (по избор).
Измиваме и почистваме зеленчуците и нарязваме според предпочитанията си, като оставяме лютите чушлета и скилидките чесън цели.
Добавяме сол и пипер на вкус, 2 с.л. зехтин (по избор) и разбъркваме - или задушаваме за няколко минути в зехтина.
Поставяме пилето в  крок-пота и насипваме около него нарязаните зеленчуци, стръковете джоджен и целите люти чушлета и скилидките чесън.
Поръсваме със сладък червен пипер и похлупваме глинения съд.
Оставяме ястието да си къкри "на бавен огън" - на 2 степен за 4 часа.



Уханието, докато пилето само си се готви в модерното Crock-Pot "гърне" със зеленчуците е невероятно :) и дори летните жеги, които вчера май достигнаха тазгодишния си пик, нямат шанс да развалят удоволствието от аромата на домашно приготвена храна!!!



10 comments:

  1. Красота!Поздравления:))

    ReplyDelete
  2. Красотийка ,шеренийка и много апетитна гозба.
    Прохладен и хубав ден! Прегръдки!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Здравче!!! Надявам се и при вас там вече може да се диша, че в неделя баща ми каза, че било АД :)

      Delete
  3. Мина, много е апетитно !
    Прегръдка и прохладна вечер!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дани, благодаря :) вкусно беше... Прекрасен ден ти желая!!

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Дали ще е останало малко и за мен да си бодна,дори и само от ароматните и пъстри зеленчуци!
    Чудно ти готви тази съдинка,скъпа!
    Прегръдки от мен и поздрав най-сърдечен!

    ReplyDelete
    Replies
    1. За теб ще приготвим свежи :), като се наканиш да минеш насам, слънце!!! А на съдинката - наистина яка експлоатация и прилагаме - само още десерт не съм забърквала вътре :))

      Delete
  6. С удоволствие се примъквам на масата и се нареждам за една порция...толкова вкусно изглежда, Мина, а и леко, и здравословно. Аз също избягвам картофите /установих, че не ми се отразяват добре/ и вариантът "пиле със зеленчуци" много ми допадна.
    Поздрави и пожелания за прохладна вечер!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ох, аз обожавам картофи :) приготвени всякакси и с всичко - това е вероятно нещото, с което бих могла да оцелея, ако всичко друго хранително зачезне, но сега съм ги изключила от менюто...

      Приятен ден от мен :)

      Delete

Blogging tips