За себе си споделя, че процесът на работата й наподобява подреждането на пъзел, ако една част от него не е на мястото си, не се получава завършена картина.
Всеки етап за нея е важен и му отделя цялото си внимание и енергия - от избора/създаване на рецепта, приготвянето й, подбор на съдове за сервиране, начин на декорация и поднасяне, до избора на най-подходящото осветление, аксесоари и техника на заснемане.
Обича свободата и това е една от причините да променя рецептите и да експериментира. Харесва й да използва някоя интересна идея, да я доразвие или покаже в друга светлина. Готвенето за нея е преди всичко творчески процес и забавление.
Според нея: "Храната е необходимост, но може да се приготви и поднесе по безброй начини, да се превърне в храна за очите и душата".
За мен е огромна чест и изключително удоволствие да ми гостува един от моите кулинарни кумири - Ева Тонева!!
Крем "Белини"
Продукти за 8 порции:
4 листа желатин
850 гр обелени праскови
4 с.л. лимонов сок
3 жълтъка
40 гр пудра захар
4 с.л. ликьор от праскова
200 мл сухо шампанско
250 мл сметана 30%
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в студена вода.
В блебдер или през финна цедка пюрирайте прасковите с лимоновия сок.
Разбийте с миксер жълтъците и захарта до кремообразна смес.
Прибавете 250 гр плодово пюре към яйчната смес, разбъркайте до хомогенност.
Загрейте ликьора, прибавете към него желатина, разбъркайте до разтварянето му.
Прибавете към ликьора 150 мл студено шампанско.
Прибавете към яйчната смес и охладете 20-30 минути сместа докато започне да желира.
Разбийте студената сметана до меки върхове, прибавете я внимателно към охладената смес.
Разпределете муса в 6-8 десертни чаши за шампанско и го охладете за минимум 2 часа.
Смесете останалото шампанско с пюрето от праскови, разпределете го върху крема и поднесете.
Ева, иска ми се още веднъж да ти благодаря за указаната чест да ми гостуваш с тази възхитителна рецепта - за мен е повече от удоволствие :)!!!
Всеки етап за нея е важен и му отделя цялото си внимание и енергия - от избора/създаване на рецепта, приготвянето й, подбор на съдове за сервиране, начин на декорация и поднасяне, до избора на най-подходящото осветление, аксесоари и техника на заснемане.
Обича свободата и това е една от причините да променя рецептите и да експериментира. Харесва й да използва някоя интересна идея, да я доразвие или покаже в друга светлина. Готвенето за нея е преди всичко творчески процес и забавление.
Според нея: "Храната е необходимост, но може да се приготви и поднесе по безброй начини, да се превърне в храна за очите и душата".
За мен е огромна чест и изключително удоволствие да ми гостува един от моите кулинарни кумири - Ева Тонева!!
Крем "Белини"
Продукти за 8 порции:
4 листа желатин
850 гр обелени праскови
4 с.л. лимонов сок
3 жълтъка
40 гр пудра захар
4 с.л. ликьор от праскова
200 мл сухо шампанско
250 мл сметана 30%
Начин на приготвяне:
Накиснете желатина в студена вода.
В блебдер или през финна цедка пюрирайте прасковите с лимоновия сок.
Разбийте с миксер жълтъците и захарта до кремообразна смес.
Прибавете 250 гр плодово пюре към яйчната смес, разбъркайте до хомогенност.
Загрейте ликьора, прибавете към него желатина, разбъркайте до разтварянето му.
Прибавете към ликьора 150 мл студено шампанско.
Прибавете към яйчната смес и охладете 20-30 минути сместа докато започне да желира.
Разбийте студената сметана до меки върхове, прибавете я внимателно към охладената смес.
Разпределете муса в 6-8 десертни чаши за шампанско и го охладете за минимум 2 часа.
Смесете останалото шампанско с пюрето от праскови, разпределете го върху крема и поднесете.
Ева, иска ми се още веднъж да ти благодаря за указаната чест да ми гостуваш с тази възхитителна рецепта - за мен е повече от удоволствие :)!!!
No comments:
Post a Comment