AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Tuesday, June 30, 2020

Шоколадова мус торта „Черно и бяло“ / Black and White Chocolate Mousse Cake


Букет от фин и ефирен шоколадов мус с нежен Philadelphia вкус с бял шоколад и галещ сетивата Philadelphia с Milka шоколад - какво повече му трябва на човек?!

Парченце Philadelphia мус торта - и животът е прекрасен!! :)


Необходими продукти:
… за торта с диаметър 18-20 см

За белия шоколадов Philadelphia мус:
350 г крем сирене Philadelphia Оригинал
200 г бял шоколад
400 г млечна сметана за разбиване
10 г желатин
50 мл студена вода

За млечно-шоколадовия Philadelphia мус:
175 г Philadelphia с Milka
200 млечна сметана за разбиване
5 г желатин
25 мл студена вода

За глазурата:
200 г тъмен шоколад
100 мл млечна сметана

За декориране:
200 г шоколадов дропс (или шоколадови стърготини)


Начин на приготвяне:

На шоколадовия Philadelphia мус:
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути
Разтопяваме на водна баня белия шоколад, добавяме накиснатия желатин и разбъркваме до пълното му разтваряне (ако е необходимо, връщаме за кратко на водна баня)
Добавяме шоколадовата смес постепенно към крем сиренето Philadelphia Оригинал и разбиваме до гладък крем.
Разбиваме млечната сметана до меки връхчета и добавяме на части към крема, като разбъркваме с шпатула от долу нагоре до пухкав мус.

На млечно-шоколадовия Philadelphia мус:
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути
Разтопяваме на водна баня накиснатия желатин, като внимаваме да не кипне.
Добавяме разтопения желатин към Philadelphia Milka и разбиваме до гладък крем.
Разбиваме млечната сметана до меки връхчета и добавяме на части към шоколадовия крем, като разбъркваме с шпатула от долу нагоре до пухкав мус.



Сглобяване на тортата:

Фиксираме ринг за торти в подходяща тортена чиния на 18-20 см.
Изсипваме белия мус, заравняваме, покриваме със свежо фолио и оставяме в хладилника да стегне за кратко.
Изсипваме отгоре шоколадовия мус, заравняваме, покриваме със свежо фолио и оставяме отново в хладилника за 4-6 часа, или за през нощта.
Разтопяваме на водна баня 200 г тъмен шоколад и 100 мл млечна сметана и разбъркваме до пълното им смесване.
Оставяме да се охлади и преди да започне да стяга изливаме половината от сместа върху шоколадовия мус и връщаме обратно в хладилника за 20-30 минути.
Останалата част оставяме в хладилника.
След  като глазурата на тортата е вече стегнала, прекарваме остър тънък нож между тортата и стените на ринга и освобождаваме от ринга.
Нанасяме отстрани на тортата останалата част от глазурата и покриваме с шоколадов дропс.
Съхраняваме в хладилника до сервиране.


Поднасяме охладена с любима гореща или студена напитка.

Лека и приятна - идеална за слънчевите летни дни и вечери ;)



6 comments:

  1. felicidades,una torta esplendida por tu trabajo!

    ReplyDelete
  2. Разкошна е, Мина, записвам си я!

    ReplyDelete
  3. Looks fabulous. Can't wait to try.

    ReplyDelete
  4. Thank you for sharing this wonderful post keep your awesome work
    I have many hobbies. I love to travel and read. But my favorite hobby is cooking. Let me tell you why! First, I'll tell you a little bit about why I started cooking. Secondly, I'll give you some information about what I like to cook. Third, I will say how I use the Fooddy for cooking.

    When I started cooking, I was 10 years old. My mom wants me to be a chef. She has always believed that girls have to make different types of food, because one day they will get married. In my country, it is normal for girls not to cook. I feel lucky because I can cook many dishes. Now that I cook some of the dishes my children and husband love, I become happy and proud of my mother and myself. Please share if you love me. I am a food blog

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing the article I always appreciate your topic
    food near me

    ReplyDelete

Blogging tips