AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, March 18, 2019

Бисквитки чийзкейк с портокалови корички / Gingerbread Cheesecake Cookies with Candied Orange Peels



Жизнерадостни цветни бисквитки в пастелни нюанси - с портокалови корички и убийствен чийзкейк вкус за една пролетна сватба :)

Само за протокола - стоят страхотно и целите в перлено бяло, но в случая цветовете са по желание на виновниците за ... случая...


Нямаше как да не се класират като поредното допълнение домашни бисквитки към новата пролетно-романтична колекция на Aromas House  

Необходими продукти:

2 яйца, фермерски
280 г кристална захар
120 г мандраджийско масло, меко
5 с.л. натурален мед, разтопен на водна баня
50 г крем сирене1 с.л. екстракт ванилия
3-4 капки Концентрирана есенция портокал
1 ч.л. подправки за бисквитки (канела, карамфил, джинджифил, бял пипер, кардамон, кориандър, звездовиден анасон, индийско орехче)
2 ч.л. сода за хляб
щипка сол
650-800 г брашно на София Мел
100 г озахарени портокалови корички

За декориране:
Бял фондан на FunCakes
Фина пудра захар или Магически прах за разточване на фондан на FunCakes (или царевично нишесте)
Сладкарско лепило на FunCakes
Перлени и металик дъстове на Sly Commerce 


Инструменти:
Силиконов молд - Бродирани цветя на Karen Davies
Метални резци - Пролетна градина - на MeriMeri
Точилка за фондан, по избор
Четки за декориране на Wilton



Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, изсипваме в по-голяма тава и оформяне нещо като кладенче по средата.
Разбиваме в купа с миксер яйцата и захарта до пухкава смес, добавяме мекото масло, меда, крем сиренето, солта, содата и подправките за бисквитки и есенциите и разбъркваме до гладка смес.
Изсипваме в кладенчето в брашното и замесваме на ръка средно твърдо тесто, към което при месенето добавяме и портокаловите корички.
В зависимост от големината на яйцата, вида на меда и маслото може да поеме между 650 и 800 г брашно, като евентуалния остаък използвам при разточването и оформянето на бисквитките.
Завиваме тестото в стреч фолио и оставяме за 20-тина минути, или за през нощта, в хладилника.
Загряваме фурната предварително до 160С.
Застиламе дъното на няколко плитки тави с хартия за печене.
Разточваме тестото върху леко набрашнена повърхост на кора с дебелина около 5-7 мм, изрязваме бисквитки в желаната форма (като преди това леееко разтваряме с ръце резците при основата на цветята и дръжките, за да се получат по-дебели стеблата и да не се чупят точно там впоследствие бисквитките) и подреждаме на разстояние една от друга в покритите с хартия за печене тави.
Печем в предваритвлно загрята до 160С фурна 8-10 минути, или докато краищата им започнат да се запичат.
Изваждаме и оставяме да се охладят напълно върху решетка.
Разточваме малка част от фондана върху леко поръсена с пудра захар или прах за разточване на фондан работна повърхност с дебелина 3-5 мм, заглаждаме с шпатула за фондан и изрязваме с резеца или с нож лентички за дръжките на цветята.
Намазваме със сладкарско лепило и залепваме върху напълно изстиналата бисквитка.
Оформяме с помощта на удивително готиния молд на Karen Davies, леко напудрен с пудра захар или прах за разточване, различни цветчета и листа и залепяме със сладкарско лепило върху бисквитката.Лалетата оформяме като леко разтеглим на дължина и ширина най-голямото листо от молда :)
Оцветяваме в избраните цветове перлени дъстове със суха четка - и сме готови!!


- или наготово от тук: https://bit.ly/2B4WLkh  
- ЗА ПОРЪЧКИ: (02) 4011020, 0884580228, info@aromashouse.com, или на лични
- и в магазина на Aromas House на ул. Неофит Рилски 58 в центъра на София ;)


2 comments:

Blogging tips