AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Wednesday, March 6, 2019

Пиле с броколи, сметана и синьо сирене / Broccoli and Blue Cheese Creamy Chicken



Нещо леко, свежо, любимо и лесно - и ааадски вкусно!!
...че и НВ - ВМ режимно ;)
Идеално за бърз обяд или вечеря, точно за ония моменти, когато всички вече премират от глад, но не са свикнали да правят компромиси с вкуса и качеството на храната :)

Необходими продукти
... за 4 порции

600-800 г пилешки гърди без кост и кожа, нарязани на кубчета
1 малка или 1/2 средно голяма глава броколи, на дребни розички
4-5 с.л. зехтин
40-60 г масло
200 мл млечна сметана
150 г сирене, наронено
150 г синьо сирене, наронено
100 г кашкавал, настърган на едро
1/4 ч.л. едро смляна морска или хималайска сол, или на вкус
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер, или на вкус


Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната на 180С.
В чугунен тиган (или подходящ за печене във фурна съд) сгорещяваме зехтина и маслото и запечатваме нарязаните пилешки гърди със солта и пипера равномерно от всички страни - за около 6-8 минути.
Добавяме млечната сметана и броколите и поръсваме с наронените сирена, като завършваме с настъргания кашкавал.
Прехвърляме в предварително загрятата до 180С урна и печем 10 минути на средна скара - така броколите се получават идеално овкусени, хрупкави и нежни на вкус.
Поднасяме веднага :)




1 comment:

Blogging tips