КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Thursday, August 7, 2014

Чийзкейк браунис с малини в Мултикукър / Raspberry Cheesecake Brownies in Multicooker



Десертът е любимата част от менюто на всички вкъщи.  Спокойно бихме могли да зпочвами и завършваме всяко хранене с десерт :))
Затова и решихме своевременно да пробваме как се справя мултикукърът с приготвянето на десерти. Избрахме нещо лесно, много шоколадово, креместо, с плодове и любимо - Чийзкейк браунитата с малини на Ирина. Абсолютно сме влюбени в тая рецепта - както и да я приготвя човек - все се получава и винаги е безумно вкусна!! Затова и решихме, че младежът спокойно може да ме отмени и да я оттренира в мултикукъра за рождения ден на татко си :)


Необходими продукти:

За брауни слоя:
125 г масло
125 г тъмен шоколад
100 г захар
70 г кафява захар
2 яйца
1 ч.л. чист екстракт от ванилия
щипка сол
80 г брашно
20 г какао

За чийзкейк слоя:
200 г крем сирене
50 г захар
1 яйце
50г брашно
настърганата кора от 1/2 лимон
100 г малини, измити и подсушени


Начин на приготвяне:

За брауни слоя:
Изрязваме от хартия за печене кръг с диаметъра на съда на Мултикукъра.
Разтопяваме на водна баня или на на ниска мощност в микровълновата фурна маслото и шоколада.
Разбъркваме и оставяме настрани да се охладят за около 5 минути.
Пресяваме заедно брашното, какаото и солта и ги оставяме настрани.


Добавяме към шоколадовата смес двата вида захар, ванилията и яйцата - едно по едно, като разбъркваме до пълно усвояване след всяко добавяне.
Прибавяме брашното, солта и какаото към шоколадово-яйчената смес.
Разбъркваме внимателно, до получаване на хомогенна смес.


Намасляваме дъното и стените на съда на Мултикукъра със спрей за печене или предпочитана мазнина и застиламе дъното с хартията за печене.
Изсипваме тестото за брауни слоя и разстиламе равномерно.





За чийзкейк слоя:
В блендер смесваме продуктите за чийз крема и блендираме до хомогенна смес.







Изсипваме получения крем върху брауни слоя и с помощта на лъжицата от сета на мултикукъра разбъркваме, за да докараме мраморен ефект.
Разпределяме малините върху чийзкейк слоя, като леко ги притискаме, за да потънат в сместа.



Настройваме мултикукъра на програма "Печене", на 150С, за 30 минути - затваряме капака на уреда и стартираме програмата.
*** След 30-тата минута обаче браунито ни се стори недопечено и продължихме да го печем още 20 минути.








След 50-тата минута вече приехме, че е готово - по дървеното шишче, забито в центъра, бяха полепнали неголямо количество доста влажни трохи...

Изваждаме съда с изпеченото вече чийзкейк брауни от мултикукъра и оставяме върху решетка да се охлади за поне 1 час.

Обръщаме охладеното брауни върху приставката за готвене на пара и отстраняваме хартията за печене от дъното.







Похлупваме с подходяща чиния, обръщаме внимателно и нарязваме на нещо като квадрати :)










Поднасяме браунитата с предпочитана гореща или студена напитка.


Ние им се насладихме на по чаша пенливо малиново розе - за здравето на рожденика ни!!



Получиха се неустоимо вкусни - сочни, с плътна кадифена структура и изумителен баланс на вкусовете!!


18 comments:

  1. От няколко дни съм собственичка на този модел мултикукър и обезателно ще се възползвам от рецептата ти!
    Много добре си показала всичко със снимки, както е и добре обяснено.
    Благодаря за споделената рецепта!
    Прегръдки!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Габи, радвам се, че рецептата е привлякла вниманието ти и ще очаквам да споделиш впечатления, като я пробваш :)
      Поздрави и от мен!!!

      Delete
  2. Мина, и аз съм го правила точно това брауни в кукъра :) Страхотно е! Поздравления!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наистина е невероятно вкусно, приготвено така, Вики :)
      Поздрави и хубава вечер!!

      Delete
  3. Мина,май намери ново вдъхновение на твоето момче?Я как добре се справя,чак ще задмине учителя си :) .
    Страхотно се е получило браунито и при теб!Много полезна машинка явно!
    С пенливото вино взимам парченце и казвам наздраве за рождения ден на половинката ти с пожелание за много обич и усмивки!Прегръдка изпращам голяма на всички!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Роси, аз лично толкова сочно и вкусно брауни не съм приготвяла :)) направо си ме удря в земята младежът! Наздраве, мила - и дано успеем да се видим по-скоро на по чаша вино и нещо вкусно, приготвено от него и на живо!!
      Иначе машинката е полезна и чак ме е яд, че още не сме пробвали на макс всичките й възможности...
      Голяма прегръдка и от нас, мила!!!

      Delete
  4. Мина, ще се засрамя от тази серия с момчето ти... Ама чудесно се справя, все така да те отменя в кухнята. :) Десертът е просто божествен!
    Да ви е сладко и честит празник на мъжа ти! Да ти е жив и здрав и винаги да се радвате на взаимна обич. :)
    Поздрави сърдечни!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря за комплиментите и пожеланията, Гери!! Няма от какво да се засрамваш, мила - просто рецептата е божествена и всякакси си става :)
      Поздрави и от мен и усмихнат следобед!!

      Delete
  5. Представено по невероятен начин и изглеждащо неустоимо вкусно!
    Поздрави! :)

    ReplyDelete
  6. Oh my gosh... this must be so very delicious!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, YES!! It is absolutely delicious :) trust me!

      Delete
  7. Браво на момчето ти! Вземам си най-голямото парченце! Поздрави, Мина!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Зори!! Поздрави и прегръдки за всички ви :)

      Delete
  8. Мина, с извинение за голямото закъснение- да сте живи и здрави и много щастливи! Фантастичен е кейка! Ще се възползвам от рецептите ти за кукъра, защото и аз купих за детето, да започне от някъде. Прегръщам те и ти пожелавам чудесен уикенд!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Кате!! И на мен ми се струва много удачен уред за поотраснали деца кукъра :)
      Прегръдки и от мен и прекрасен следобед!!

      Delete
  9. А във фурната дали ще се получи?
    Много ми харесва рецептата, но нямам този уред :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Прекрасно се получава и във фурната :) оригиналната рецепта е точно за фурна...
      Поздрави и ще се радвам да споделите мнението си след катро опитате рецептата!!
      Поздрави :)

      Delete

Blogging tips