КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Monday, August 5, 2013

Пилешки крилца с фъстъчено масло в Crock-Pot / Slow Cooker Peanut Butter Chicken Wings




След коментар на Роси по повод на предишна моя публикация, че фъстъченото масло все нещо не успява да я съблазни :), реших да споделя още една рецепта с въпросната благинка.

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца, измити и почистени от връхчетата
2 с.л. сусам, леко запечен
1/2 чаша пилешки бульон или вода

За марината:
2 с.л фъстъчено масло
1 стрък пресен лук (или 1/4 глава стар), нарязан на едро
1 зелена люта чушка (без семето)
1-2 скилидки чесън, обелени
1 с.л. настърган джинджифил
2 с.л. соев сос
1 с.л. мед, разтопен
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
1/2 ч.л. прясно смлян пипер, или на вкус
1 ч.л. сладък червен пипер
1 голяма щипка лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Блендираме или пасираме съставките за марината.
Изсипваме в голяма купа блендираната смес и пилешките крилца и покриваме крилцата обилно и от всички страни с марината.
*** Можем да мариноваме крилцата и от предната вечер.
Подреждаме крилца в крок-пота и добавяме около 1/2 чаша пилешки бульон или вода.
Поливаме с остатъка от марината и поръсваме със запечения сусам.
Похлупваме съдинката и включваме крок-пота на 2 степен за 4 часа.
След като крилцата са готови, пъхаме в предварително загрята на 200С или 180С с вентилатор фурна на горен грил за 5-10 минути, или до златисто-кафяв загар.
Поднасяме веднага - с прецедения сос от печенето, който можем да сгъстим по избор с 1 ч.л. брашно, запържено до златисто в 1 ч.л. масло :)





6 comments:

  1. Много ми допадна това предложение.....Ще се пробва:)Прекрасна нова седмица!

    ReplyDelete
  2. Ах,тииии,милост нямаш!Страхотни ми изглеждат крилцата,Мина,обаче купя ли фъстъчено,първо ще се вреди онзи приказно сочен браунис!Много симпатичен сервиз имаш,завидях :) .А снимките отново греят!С пожелание за страхотна нова седмица,мила!Поздрави на всички ви!

    ReplyDelete
  3. Така препечени, със сусамово семе, с ароматно сосче, изглеждат страхотно вкусно!
    Поздрави!

    ReplyDelete
  4. Ако знаех, какво ще ме очаква тук, щях да отложа за утре, но вече е твърде късно! Ще ги сънувам! Страхотни крилца, много обичам във всякакви варианти, а тези тук са пленителни! А снимките са трепач! Поздрави!

    ReplyDelete
  5. Голям съблазнител си, Мина, чудесно предложение отново. Сърдечни поздрави и успешна седмица от мен! :)

    ReplyDelete
  6. Мина, чудно звучи, а тези снимки са като магнит...

    ReplyDelete

Blogging tips