КОЛЕДА и ЗИМА 2016

КОЛЕДА и ЗИМА 2016
КОЛЕДА и ЗИМА 2016

Monday, July 25, 2011

Малинов сладолед с крем сирене / Raspberry Cheesecake Ice Cream



Лято е и животът е ;) лесен - а домашно приготвеният сладолед е неустоимо удоволствие и забавление. Бях си харесала рецептата на Kate @ Diethood още щом я видях, но някакси едва сега успях да намеря време и да приготвя нещо подобно, но без машина за сладолед...

Резултатът е възхитителен - сладолед с уникален свеж и плътен вкус - и при това - без яйца ;)


It's summertime and the living is ;) easy - and the homemade ice cream is irresistible fun and pleasure. I have liked Kate @ Diethood  recipe, as soon as I have seen that, but somehow I havesuceeded to find time to prepare something like that just now, but without using an ice cream maker...


The result is delightful - fresh ice cream with a unique and rich taste - and yet - no eggs ;)


Необходими продукти:

200 г крем сирене
200 г заквасена сметана
200 г течна сметана
2/3 чаша захар
настърганата кора от 1 лимон
щипка сол
1  чаша надробени малини
свежи малини и листенца мента за гарниране (по избор)


Ingredients:


200 g cream cheese
200 g sour cream
200 g heavy whipping cream
2 / 3 cup sugar
zest of of 1 lemon
pinch of salt
1 cup crushed raspberries
fresh raspberries and mint leaves for garnish (optional)


Начин на приготвяне:

Нарязваме крем сиренето на парчета.
Смесваме всички съставки, с изключение на малините с помощта на процесор или пасатор и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.
Охлаждаме сместа в хладилника за около 2 часа, като междувременно замразяваме съда, в който ще замразяваме сладоледа във фризера.
Разбиваме с миксер охладената смес, добавяме надробените малини и разбъркваме с кухненска щпатула или дървена лъжица.
Прехвърляме сместа в съда за замразяване, покриваме плътно с еластично фолио и прехвърляме във фризера за поне 4 часа, като разбъркваме на равни интервали от време до пълното замразяване на сместа.
Преди сервиране, прехвърляме сладоледа в хладилника за около 20 минути.

Поднасяме гарниран със свежи малини и листенца мента или сос от малини и натрошени бисквитки - по избор.

Method:


Cut the cream cheese into pieces. 
Mix all ingredients except the raspberries into food processor or blender until smooth and creamy. 
Refrigerate the mixture for about 2 hours and meanwhile freeze the container which will be used for freezing the ice cream. 
Stir or beat with a mixer the refrigerated ice cream mixture, add the crushed raspberries and stir with a kitchen shtpatula or wooden spoon. 
Transfer the mixture into the container, cover tightly or wrap with foil and transfer in the freezer for at least 4 hours, stirring occasionally any half hour until it gets completely frozen. 
Before serving, transfer ice cream in the fridge for about 20 minutes. 


Serve garnished with fresh raspberries and mint leaves or raspberry sauce and crushed cookies - optional.






2 comments:

  1. Може ли да се ползва маскарпоне???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Може и смаскарпоне, Филаделфия :) или каквото крем сирене ви харесва, или ви се намира.

      Delete

Blogging tips