AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Thursday, August 10, 2017

Агнешка супа със спанак и ориз / Lamb Soup



Бърза, лесна и непретенциозна супа, която търпи много вариации - можем да заменим спанака с лапад, коприва, киселец, кейл, манголд или всяка друга предпочитана зеленийка...
И носи пролетно настроение на трапезата през цялата година ;)

Необходими продукти:

400 г агнешки ребърца (или предпочитано агнешко месо)
2-3 с.л. зехтин
1 дафинов лист
2-3 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
1 ч.л едро смляна морска (или хималайска) сол, или на вкус
50 г ориз
2-3 стръка пресен лук*, нарязан на ситно
150 г бейби спанак, или нормален, нарязан на ситно
1 яйце
2 с.л. кисело мляко, или  на вкус
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер, за поръсване
1/2 с.л. пресен джоджен, нарязан на ситно


Начин на приготвяне:

Кипваме в подходящ съд 1.5-2 литра вода, добавяме агнешкото месо, зехтина, дафиновия лист, бахара, зърната черен пипер и половината от солта и оставяме да заври.
Намаляваме на средно силен огъи и оставяме супата да къкри без капак, докато месото се свари - около 40-50 минути.
По избор, можем да обезкостим месото, да го нарежем на ситно и да го върнем обратно в супата :)
Добавяме ориза, лука и спанака и оставяме да къкри, докато се свари ориза - 10-15 минути.
Застройваме с разбитото кисело мляко и яйце, като първо добавим на тънка струйка около 1/2 чаша от булона на супата към млечно-яйчената смес при непрекъснато разбъркане (за да не се пресече белтъка) и след това добавим вече темперираната застройка към супата - отново при непрекъснато разбъркване.
Доовкусяваме с останалата сол и прясно смления черен пипер.
Поръсваме със ситно нарязания пресен джоджен и поднасяме.

*Ако ползваме стар лук, добавяме нарязан на едро заедно с месото.



1 comment:

Blogging tips