AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Thursday, June 29, 2017

Ароматно печено пиле с картофи в плик / Spicy Chicken with Potatoes in a Roasting Bag




Тази рецепта ми отлежава в черновите от има-няма началото на годината - че то кой ли не знае как да си приготви пиле с картофи ;)

Но когато вкусното е лесно :) си е магия в кухнята!!

Затова и реших все пак да споделя моя нов прочит на вечната класика "Пиле с картофи" с новата, напълно натурална подправка на MAGGI - сол, пипер, червен пипер и чубрица - бързо, лесно и с пикантна хрупкава коричка ;)

И то баш за Петровден!! :)




Необходими продукти:

600-800 г пилешки бутчета
600 г картофи, нарязани на едри кубчета (на 4 или 6 - в зависимост от големината на картофа)
1 опаковка MAGGI® Подправката, или сол, червен пипер, черен пипер, чубрица - на вкус
1-2 с.л. зехтин, по избор
30 г масло, по избор
1 плик за печене
свеж магданоз, нарязан на едро - за сервиране

Начин на приготвяне:

Загряваме предварително фурната до 200С.

Измиваме и подсушаваме бутчетата върху кухненска хартия.
Пъхаме бутчетата и картофите в плика за печене, добавяме MAGGI® Подправката и разтърсваме внимателно, докато подправката се разнесе равномерно по бутчетата и картофите.
Поставяме в подходяща тавичка за печене, добавяме зехтина и маслото - ако ползваме - завързваме плика и печем в предварително загрята до 200С фурна 40-50 минути.
Ако е необходимо - разрязваме плика последните 5-10 минути - за ефект хрупкава коричка :)
Поръсваме с едро нарязан пресен магданоз и поднасяме.




1 comment:

  1. Мина,
    чудесно лесно и вкусно ястие се е получило.Простичките ястия обикновено са и най - вкусни и най - ефектни.
    Весело и прохладно лято ! Поздрави !

    ReplyDelete

Blogging tips